Marie-Thérèse Meijs.
Marie-Thérèse Meijs. ((Foto: Gemeente Haarlem))

Radio 10 te gast bij Reanimatiedag

HAARLEM - Op zaterdag 25 mei organiseert Radio 10 dj Rob van Someren samen met het Rode Kruis de landelijke Somertijd Reanimatiedag. Het Rode Kruis Haarlem doet mee aan deze dag en verzorgt gratis workshops van 1 uur, waarin deelnemers de basis van het reanimeren leren. Deze workshops worden gegeven op de locatie van Haarlem Sámen! op de Gedempte Oude Gracht 20 tussen 11 en 16 uur. Inschrijven kan via radio10.nl/reanimatiedag.

Wethouder Marie-Thérèse Meijs deelnemer

Het is de tweede keer dat de Somertijd Reanimatiedag van Radio 10 wordt georganiseerd. Radio 10 dj Rob van Someren over het initiatief: 'Ik combineer mijn radioprogramma met mijn baan als politieagent en in die functie maak ik regelmatig mee hoe belangrijk het is dat iedereen weet hoe je moet reanimeren. Met het organiseren van deze dag, wil ik vooral voorkomen dat mensen niet weten wat te doen als ze in zo'n situatie terecht komen. Stel je toch voor dat bijvoorbeeld je partner een hartstilstand krijgt: dan telt écht iedere seconde. Samen met het Rode Kruis gaan we alles op alles zetten om iedereen de basis te leren. Ik zal enorm blij zijn met elk mensenleven dat we door deze dag kunnen redden, maar de naasten van het slachtoffer nog veel meer!'

Samen levens redden is ook een Haarlemse missie

Dat de gemeente Haarlem dit initiatief een warm hart toedraagt blijkt wel uit het feit dat de wethouder van Zorg, Welzijn en Volksgezondheid, mevrouw Marie-Thérèse Meijs, zelf deelneemt aan één van de reanimatieworkshops op 25 mei. "Het is van groot belang dat er voldoende inwoners in Haarlem de vaardigheid hebben om te reanimeren. We zijn hard bezig om een HartVeilige gemeente te worden. Om dit te kunnen bereiken worden door de hele stad AED's geplaatst die 24 uur per dag beschikbaar zijn. We hebben echter ook voldoende vrijwilligers nodig die kunnen reanimeren zodat tijdig begonnen kan worden met reanimeren. Deze landelijke reanimatiedag is een prachtig initiatief waarbij inwoners op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met het reanimeren. Ik doe dan ook graag mee."

Meer berichten