Spaarnwoude krijgt drie liften en een hellingbaan

HAARLEM - Station Spaarnwoude krijgt 3 liften en een hellingbaan. Deze aanpassingen maken het reizigers makkelijker om de traverse (voetgangersoversteekplaats) over de rijksweg A200 en het spoor te nemen. Dit maakt het station toegankelijker voor mensen die slecht ter been zijn of met een kinderwagen reizen. Door werkzaamheden is de omgeving van het station 2 weekenden minder goed bereikbaar.

6 tot 9 september: afsluiting A200

De rijksweg A200 wordt in het weekend van 6 tot 9 september ter hoogte van het station gedeeltelijk afgesloten. Zo kunnen er werkzaamheden aan de onderkant van de traverse worden uitgevoerd. Dit gebeurt in de avonden en nachten en zondag overdag. Van vrijdagavond 6 september 20.00 uur tot zaterdagochtend 7.00 uur wordt de doorgaande weg richting Amsterdam (deels) afgesloten. Van zaterdagavond 20.00 uur tot uiterlijk maandagochtend 9 september 5.00 uur is de weg richting Haarlem afgesloten. De omleidingen worden met bebording aangegeven. De bushalte wordt tijdelijk 50 meter verplaatst.

Geen treinverkeer

In het weekend van 14 en 15 september wordt er dag en nacht doorgewerkt. In dit weekend worden onder andere de liftputten aangebracht. En er komen tijdelijke loopbruggen om de perrons ook tijdens de bouw goed bereikbaar te houden. De traverse is het hele weekend buiten gebruik en er rijden geen treinen op het traject Amsterdam - Haarlem - Leiden. NS zet vervangend busverkeer in.

Schilderbeurt traverse tot december 2019

De traverse krijgt ook een schilderbeurt. De gebruikers van de traverse kunnen hier tot december 2019 enige hinder van ondervinden. Aan het eind van het jaar zijn deze schildwerkzaamheden afgerond. Zonder tegenslag is station Haarlem Spaarnwoude voorjaar 2020 voorzien van liften en hellingbanen.

Meer berichten