Bison Bowling waarschijnlijk naar Badmintonpad

Algemeen
Het gebied met op de achtergrond het Sterrencollege en de nieuwe Duinwijckhal.
Het gebied met op de achtergrond het Sterrencollege en de nieuwe Duinwijckhal. (Foto: Christa Warmerdam)

HAARLEM – Als het aan de gemeente Haarlem ligt verhuist Bison Bowling naar het Badmintonpad. Het College heeft dit besluit genomen, staat op de website van de gemeente. Op dit besluit kan tot en met 17 april 2019 gereageerd worden door personen die zelf interesse hebben in de locatie.

door CHRISTA WARMERDAM

De locatie Badmintonpad is een herontwikkellocatie waar inmiddels het Sterrencollege en de nieuwe Duinwijckhal zijn gerealiseerd. Na de sloop van de oude Duinwijckhal komt er een kavel vrij. Het is een bestuurlijke wens van de gemeente om de Bison Bowling voor Haarlem te behouden. In de commissie Samenleving van 30 november 2017 heeft het college op verzoek van de eigenaar van de Bison Bowling en een bestuurslid van de Bowlingvereniging, aangegeven actief mee te willen werken aan het zoeken van een alternatieve locatie voor de Bison Bowling.

Aan de Bison Bowling zit een vereniging verbonden van 200 leden die tegen een maatschappelijke prijs bowlingbanen huren. Een bowlingcentrum is qua functie een goede aanvulling op het gebied naast de nieuwe Duinwijckhal. De school zorgt overdag voor levendigheid en de badmintonhal en de Bison Bowling 's avonds en in het weekend. Die levendigheid vergroot de sociale veiligheid in het gebied en versterkt de aantrekkelijkheid van het gebied. Het bowlingcentrum lijkt een logische aanvulling langs de Randweg. In dit gebied bevinden zich onder andere de squashbaan, de ijsbaan en de Kennemersporthal. In een eerder stadium is onderzocht of deze locatie geschikt was als woonfunctie maar dat bleek niet zo te zijn.