Speciale Koudetraining bij de Molenplas

Partnerbijdrage
Speciale Koudetraining bij de Molenplas.
Speciale Koudetraining bij de Molenplas. (Foto: Aangeleverd)

Koudetraining bij de Molenplas

HAARLEM - Het is in deze lockdown meer dan ooit belangrijk om je weerstand te versterken. Om buurtbewoners een gezond avontuur aan te bieden organiseren Minne van Woersem en Vincent Feith een speciale koudetraining bij de Molenplas in Schalkwijk.

Op zondagen 24, 31 januari en 7 februari leer je online verschillende focus en ademtechnieken. Aanvullend word je in tweetallen begeleid in het koude water.

Versterken gezondheid

"Koudetraining gaat over het versterken van je gezondheid. Met deze actie leveren we een bijdrage aan de gezondheid van onze buurtbewoners", aldus Minne van Woersem.

Minder kans op ziekte

Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van ademhaling en koud water. Zo blijkt dat wanneer je dagelijks 1,5 minuut koud afdoucht, er 29% minder kans is op ziekteverzuim. "Door het stap voor stap op te bouwen went je lichaam er rustig aan en ga je er zelfs van genieten. Koud water stimuleert namelijk de aanmaak van endorfine waardoor het je een blij gevoel geeft", aldus Minne.

3-weekse training

De training start op zondag 24 januari. We beginnen online van 09.30 tot 10.30 uur en we spreken daarna af bij de Molenplas. Meld je aan via www.koudetraining.nu/molenplas of bel naar 06-19685055.