Cronjé Uitgelicht: De Geurboetiek

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: )

HAARLEM - Het is kerst in de Cronjéstraat! Met zo’n 100 winkels biedt de Generaal Cronjéstraat in Haarlem-Noord voor ieder wat wils. In deze rubriek lichten we een aantal ondernemers uit de straat uit. Deze keer: De Geurboetiek!

Stel jezelf eens voor! 

“Mijn naam is Jennifer Koek, ik ben 35 en heb een grote passie voor geuren. Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken en zo is De Geurboetiek ontstaan.”

Hoe lang zit De Geurboetiek al in de Cronjé?

“Sinds mei 2019. In februari 2017 begon de winkel met een kleinere versie in Weesp. Daar groeiden wij al snel uit ons jasje, waarna we naar de Anegang verhuisden. Dat was ontzettend leuk, maar niet helemaal de juiste plek voor onze winkel en onze klanten. Daarom maakten wij uiteindelijk de overstap naar de Cronjéstraat - en daar zijn wij nog steeds ontzettend blij mee!”

Wat kan het winkelend publiek bij jullie vinden? 

“Mensen kunnen bij ons terecht voor alles rondom geur voor het interieur. Denk aan geurkaarsen, geurstokjes en geurzakjes, maar ook elektrische verstuivers en luchtbevochtigers met geur en neutraliserende geurlampen. Daarnaast vind je bij De Geurboetiek ook een wisselend assortiment aan leuke cadeau-artikelen (zoals theetassen of droomdeurtjes). En per seizoen biedt De Geurboetiek ook iets lekkers aan, zoals pepernoten rond Sinterklaas, paaseieren en zelf te brouwen glühwein of cocktails. Naast het brede assortiment is De Geurboetiek ook een pakketpunt van DPD, DHL, Mondial Relay en Homerr, zowel voor het ophalen als afgeven van pakketjes.”

De Geurboetiek heeft inmiddels een vaste klantenkring in de Cronjéstraat. “Daar zijn wij heel dankbaar voor! Veel komen terug voor bepaalde merken, voor gespecialiseerd advies en voor onze service. Zo maken wij van elk cadeau bijvoorbeeld een echt feestje door onze prachtige cadeauverpakkingen.”

Wat maakt jullie zaak verder uniek?

“Wij zijn gespecialiseerd in advies en service. Geur is namelijk heel persoonlijk, en beïnvloedt onze herinneringen en emoties. Hierdoor kun je met geur de juiste sfeer in huis creëren, of dit nu gaat om het verhogen van het concentratievermogen voor bijvoorbeeld thuiswerkers, of om een ontspannen en gezellige sfeer waardoor je je echt thuis voelt. Wij merken dat bij veel bedrijven interieurgeur een bijproduct is; bij ons staat het op nummer één, juist omdat je er zoveel mee kunt bereiken!” 

Daarnaast gaan de ondernemers regelmatig naar diverse beurzen in binnen- en buitenland om de beste producten te kunnen inkopen. “Bij elk merk houden wij rekening met de hoogste kwaliteit en de meest natuurlijke grondstoffen. Wij streven ernaar om een zo natuurlijk mogelijk product te verkopen, zowel voor de gezondheid van bijvoorbeeld kinderen en huisdieren, als voor het verbeteren van het milieu. Er zijn maar een paar soortgelijke winkels, die elk ook weer ontzettend verschillend van elkaar zijn. Onze winkel is dus gewoon uniek in Nederland!” 

Vertel eens iets over jullie team? 

“Officieel is het mijn bedrijf, maar mijn man Stefan heeft mij vanaf het eerste moment onwijs ondersteund! Wij gaan altijd gezamenlijk naar inkoopbeurzen en sparren veel over de uitstraling en indeling van de winkel bijvoorbeeld. Daarnaast werkt hij, naast het runnen van zijn eigen bedrijf, ook vaak in de winkel. Klanten vragen ons soms of het niet lastig is om met je partner te werken, maar wij ervaren dat juist als heel prettig samen! We delen dezelfde visie, smaak en ideeën, maar doordat wij een stel zijn, kunnen wij juist ook extra scherp naar elkaar en de winkel kijken.”

Wat willen jullie zelf nog delen?

“In februari bestaan wij 5 jaar. Daar zijn we natuurlijk heel trots op! We zijn nu al bezig met het voorbereiden van leuke toekomstplannen, die we tijdens ons jubileum bekend zullen maken. Hou ons dus goed in de gaten!”

Meer informatie?

Kijk voor meer op www.degeurboetiek.nl.