Bouw appartementencomplex LINK! aan Schipholweg gestart

Huis
Impressie van toekomstig gebouw LINK!
Impressie van toekomstig gebouw LINK! (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Afgelopen week werd gestart met bouw van het appartementengebouw LINK! Het gebouw met 90 appartementen verrijst op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Schipholweg in Haarlem.

Lees ook: alle nieuwbouwprojecten in Haarlem op een rij

Wethouder Roduner was erbij om onder begeleiding de symbolische eerste damwand in de grond te drukken. 

Woningmarkt Haarlem: over LINK!

“De naam LINK! refereert aan de schakel die het gebouw zal vormen tussen het park en de diverse recent gerealiseerde gebouwen”, legt ontwikkelaar HBB Groep uit. “Het wordt een toekomstbestendige plek waar jong en oud elkaar kunnen vinden. Het gebouw wordt in zes lagen opgetrokken, met op de begane grond een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners voor samenkomsten en kleine vieringen. Aan de binnenzijde is een open atrium, waardoor een binnenwereld voor de bewoners ontstaat.”

Huizenmarkt Haarlem: 90 appartementen

Met de toevoeging van 90 appartementen in de middeldure huursector wordt een impuls gegeven aan de mogelijkheid tot doorstroming vanuit bijvoorbeeld de Slachthuisbuurt. “LINK! wordt gasloos gebouwd en het gebouw zal een zeer duurzaam karakter krijgen: onderdeel van de inschrijving is het duurzaamheidslabel ‘BREEAM Excellent’. Parkeren voor bewoners gebeurt in een garage onder het gebouw.”

Wethouder Roduner drukt 1e symbolische damwand de grond in.