- Column Stem in de StadHelp

  Nieuws
<span class="chapeau">Column Stem in de Stad</span><br />Help
<span class="chapeau">Column Stem in de Stad</span><br />Help (rodi.nl)

Help! Met deze hartenkreet melden zich vaak mensen die helemaal vastgelopen zijn in hun financiële administratie. Het blijft me diep raken om keer op keer mensen met hun wanhoop te zien zitten. En het raakt me nog veel meer om tijdens een gesprek weer hoop in de ogen en houding te zien komen.
Opvallend hoe we in onze lichaamshouding ons gevoel kunnen uitdrukken. Bij het weggaan lopen ze meer recht, nemen ze stevigere stappen en krijg ik een stevigere handdruk.
Het geeft al veel opluchting om deze eerste stap gezet te hebben. Velen vragen zich dan ook af, waarom heb ik daar zo lang mee gewacht? Schaamte voor de oorzaken is daar een belangrijke factor in. Zoals baan kwijt geraakt, relatiebreuk, ziekte, sterfgeval in familie, te duur huis, vermindering van inkomen, verslavingsgedrag, post niet openmaken, laks zijn met actie te ondernemen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Alleen iedereen krijgt wel eens te maken met de zogenaamde ‘life events’ wat kan doorwerken in de financiële situatie! Schaamte daarvoor is dan ook volstrekt onnodig.
Het blijft jammer dat de drempel om hulp te vragen bij financiële problemen voor veel mensen zo hoog is. Hoe eerder er actie wordt ondernomen hoe beter het is.
Herkent u bij uzelf (of bij anderen) dat de maand veel langer is dan uw inkomsten toelaten, u gaten aan het vullen bent met bijvoorbeeld kinderbijslag en/of vakantiegeld, u zich zorgen maakt over uw financiële situatie, dat dit spanningen oplevert in uw relatie met uw partner of kinderen, er al achterstanden zijn? Neem dan actie! Zeker bij achterstand bij huur, energie en ziektekosten!
Kijk eens op www.uitdeschulden.nu wat een maatje kan betekenen en voor leuke filmpjes hoe u signalen kunt oppikken van mensen die goede hulp zouden kunnen gebruiken. 1 op de 6 huishoudens in Nederland is bekend met financiële problemen. Tijd om dit taboe ook te doorbreken!
U mag mij ook altijd een email sturen: hannekeversluis@stemindestad.nl. Ik neem dan snel contact met u op.
Hanneke Versluis

Meer berichten
 

Fotoseries