Leefbaarheid en Initiatiefbudget: potje voor goede initiatieven

  Nieuws
Zomer in de Zaanen kreeg geld uit het Leefbaarheid en Initiatiefbudget. (Foto: Jurriaan Hoefsmit)
Zomer in de Zaanen kreeg geld uit het Leefbaarheid en Initiatiefbudget. (Foto: Jurriaan Hoefsmit) (rodi.nl)

HAARLEM - Stel: je hebt een goed idee voor je buurt, maar niet genoeg geld om het ook echt uit te voeren. Daar heeft de gemeente Haarlem een potje voor: het Leefbaarheid en Initiatiefbudget. Tekst: Greetje van de Pol

Wie weet wil je een maaltijd organiseren voor de hele buurt. Of een kinderactiviteit houden in je straat. Jullie woonomgeving groener maken, of een discussieavond voor wijkbewoners houden. Mooie ideeën genoeg! Maar waar haal je het geld vandaan? Haarlemmers die iets voor hun wijk willen organiseren, kunnen sinds een half jaar aanspraak maken op het Leefbaarheid en Initiatiefbudget van de gemeente. Dat is een speciaal potje waaruit je een bijdrage kunt krijgen.

Hoe werkt het?

Iedereen kan een aanvraag doen via de site van de gemeente. Een speciale raad beoordeelt de aanvragen. In die raad zitten vijf Haarlemmers, één uit ieder stadsdeel. Zij bekijken of het initiatief voldoet aan een aantal regels en verdelen vervolgens het geld. Zo is het Leefbaarheid en Initiatiefbudget echt ván Haarlemmers, vóór Haarlemmers.

Meer berichten