Slimme Stijn pakt kartzege in Venray

  Nieuws
De 10-jarige Stijn van der Meer (midden) doet in Limburg goede zaken voor het NK karten. (foto Bas Kaligis)
De 10-jarige Stijn van der Meer (midden) doet in Limburg goede zaken voor het NK karten. (foto Bas Kaligis) (rodi.nl)

HAARLEM – Terwijl zijn grote voorbeeld Lewis Hamilton met startnummer 44 op het circuit van Monza de Formule 1 GP van Italië won, snelde karttalent Stijn van der Meer uit Haarlem in Venray naar de zege in de vierde race voor het Nederlands kampioenschap. Saillant detail, ook Stijn racet met startnummer 44.
Voorlopig staat de 10-jarige Haarlemmer aan het begin van zijn loopbaan, maar hij droomt als elke karter van de Formule1. “Ik ben een fan van Lewis Hamilton en Max Verstappen. Ik wil later ook de autosport in.”
Snelheid, slim rijden en meewerken aan de afstelling van zijn kart. Voor Stijn van der Meer leidde het tot de dagzege bij het NK viertakt van Chrono Karting in de Parolin Rocky-klasse. Door een vierde, tweede en eerste plaats was de dagoverwinning voor de jonge racer uit de Spaarnestad een feit.
De jonge Stijn draait vanaf de tweede NK-wedstrijd van dit jaar bovenin mee. In Venray werd Michael den Herder, opgeleid door Piet van Velzen, aangesteld om de kart te prepareren. “Michael praat heel veel met Stijn en vraagt wat hij voelt in de kart", zegt vader Ben. "Samen weten ze dan of er iets aangepast moet worden. Stijn leert er enorm veel van en dat is goed voor latere klassen. Michael leidt hem als het ware op tot allround karter.”

Meer berichten
 

Fotoseries