Lezing over graphic novels

  Nieuws

HAARLEM - Maaike Hartjes en Francine Oomen geven op 4 oktober een lezing in het Dolhuys over hun autobiografische graphic novels. Hartjes over haar ‘Burn-out Dagboek’ en Oomen over ‘Oomen stroomt over’. Aan de hand van eigen tekeningen gaan ze met elkaar in gesprek over hun eigen werk en hun werkwijze. Ze leggen uit hoe je zelf een visueel dagboek kunt bijhouden, waarin je persoonlijk verhalen kwijt kunt.

Tevens is in het Dolhuys de pop-up tentoonstelling 'Teken van Leven' te bezoeken met origineel werk van Francine Oomen en Maaike Hartjes. Na een grote, frustrerende opdracht kan illustrator Maaike Hartjes (1972) opeens niks meer. Alleen al de gedachte aan werk is haar te veel: ze heeft een burn-out. Ze besluit een dagboek bij te houden met tekeningen en collages. Op haar 52e stelt Francine Oomen (1960) vast dat ze zichzelf kwijt is. Ze stopt met de bekende ‘Hoe overleef ik…’-serie en start een zoektocht. Dat mondt uit in ‘Oomen stroomt over’, een persoonlijk verslag van haar worsteling met de overgang.
Het programma op 4 oktober start om 19.30 uur. Tickets verkrijgbaar via: https://www.hetdolhuys.nl/bezoek/kaartverkoop/.

Meer berichten
 

Fotoseries