'Zie mij doen' in het Dolhuys

  Nieuws
De documentaire 'Zie mij doen' heeft dit jaar de prestigieuze juryprijs gewonnen op Docville 2018. (foto aangeleverd)
De documentaire 'Zie mij doen' heeft dit jaar de prestigieuze juryprijs gewonnen op Docville 2018. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HAARLEM - Regisseur Klara van Es kwam drie jaar lang in ‘Monnikenheide‘, waar mensen met verstandelijke en fysieke beperkingen wonen. Ze maakte een film over de bewoners: zelfbewuste mensen met dezelfde emoties, overwegingen en verlangens als iedereen. Het resultaat, de documentaire 'Zie mij doen', heeft dit jaar de prestigieuze juryprijs gewonnen op Docville 2018 en was geselecteerd voor het Nederlands Filmfestival. De documentaire ‘Zie mij doen’ draait op donderdag 11 oktober om 19.30 uur in het Dolhuys.
Hoe kijken mensen met een beperking naar zichzelf, naar elkaar en naar anderen? Nadine, Sofie, Sam, Quan, Mathias en Jessica laten menigeen in hun gedachten en emoties kijken. Ze wonen samen in een zorgcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Sofie kan niet zoveel doen, maar wanneer ze iets leuk vindt (of niet) laat ze dat duidelijk merken.
Na afloop van de documentaire is Mirjam Tempelman, coach bij Landelijke Federatie Belangenverenigingen aanwezig voor een nagesprek over de film. Wil je er ook bij zijn? Reserveer dan een kaartje via de volgende link: https://www.hetdolhuys.nl/bezoek/kaartverkoop/.

Meer berichten
 

Fotoseries