Ondernemers en Aloysiusschool slaan handen ineen: 5000 kilometer voor het goede doel

Sport
Tussen 14 en 24 juni gaan alle kinderen van de Aloysiusschool de challenge aan om samen 5000 km te wandelen.
Tussen 14 en 24 juni gaan alle kinderen van de Aloysiusschool de challenge aan om samen 5000 km te wandelen. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Weer een jaar geen avondvierdaagse door Corona? Dat zagen ze bij de Aloysiusschool in Overveen niet zitten dus bedacht de oudervereniging een alternatief. Samen sportief doen zorgt immers voor verbinding en saamhorigheid, iets wat juist nu zo belangrijk is. En hoe mooi is het als je dat ook nog kan koppelen aan een goed doel. De Slijt Je Schoenen Challenge was geboren!

Tussen 14 en 24 juni gaan alle kinderen van de Aloysiusschool de challenge aan om samen 5000 km te wandelen. Dat is ongeveer de afstand van Overveen naar Polen en weer terug.

Goede doel Polen

Waarom Polen? In Polen ligt namelijk het goede doel waar ze voor lopen: al jaren zamelt Kees Hoogenbosch van Hoogenbosch Schoenen in Haarlem schoenen in voor Polen. Schoenen die te klein zijn, die niet meer gebruikt worden maar die best nog een ronde mee kunnen. Kees brengt deze vervolgens hoogstpersoonlijk naar plaats van bestemming in Polen. De Slijt Je Schoenen Challenge bestaat naast wandelen uit leuke extra challenges voor onderweg; van een bingospel en culturele opdrachten tot aan je eigen vlog maken en zwerfafval opruimen om de wereld weer een beetje mooier te maken. En natuurlijk worden op school schoenen ingezameld voor Kees.

Verrassingen onderweg

Ook andere Haarlemse ondernemers kregen lucht van dit mooie initiatief. Albert Heijn Vos van de Spoorwegstraat en IJssalon Garrone waren meteen enthousiast om hun bijdrage te leveren. Zo worden nu alle kinderen voorzien van een eigen rugzakje met gezonde en lekkere verrassingen voor onderweg.

Vrijdag 25 juni wordt de in totaal afgelegde afstand en de hopelijk enorme opbrengst aan schoenen, op het schoolplein bekend gemaakt. Geheel coronaproof en dus iets minder uitbundig dan gewend, maar zeker niet minder feestelijk!