Fit-tip! 10 x een goede sportschool in Haarlem

Sport
Wat is jouw favoriete sportschool in Haarlem?
Wat is jouw favoriete sportschool in Haarlem? (Foto: Pexels)

HAARLEM - Wil je af van die decemberkilo’s? Je lijf klaarstomen voor de zomer? Of vind je het gewoon fijn het hele jaar door fit te blijven? Dan is de sportschool misschien wat voor jou. Maar, waar zit de beste sportschool van Haarlem? 

Vind jouw sportschool in Haarlem

Zoek jij naar de beste sportschool in Haarlem? We hebben er zat, maar welke krijgen nu de beste beoordelingen van sportievelingen uit onze Spaarnestad? Is dat Basic-Fit Haarlem? Fit for Free Haarlem? Kortom: welke gym in Haarlem moet jij zeker overwegen als je graag fit wil blijven? We zetten de top sportscholen van de stad op een rij, gebaseerd op beoordelingen op Google Review en onze eigen favorieten.

(Note: alle Haarlemse vestigingen van Fit for Free Haarlem en Basic-Fit Haarlem krijgen 4 sterren van bezoekers, maar Basic-Fit en Fit for Free zijn niet meegenomen in onderstaande lijst - hierin staan de sportscholen in Haarlem die 4,5 ster of meer kregen)

Sportschool Haarlem Centrum

Gym Haarlem

‘By far de leukste gym van Haarlem!’, wordt van deze sportschool in Haarlem - vestiging aan de Verspronckweg - gezegd. Fan van fitness, lekker trainen op jouw manier en motiverende begeleiding? Of ben je meer van de groepslessen of yoga? Dan ben je bij Gym Haarlem aan het goede adres.

BBB Health Boutique Haarlem

Aan het Houtplein vind je BBB Health Boutique. De sporters in deze sportschool in Haarlem Centrum zijn enorm gemotiveerd (net als de trainers) en het aanbod is reuze (zo volg je hier bijvoorbeeld groepslessen). Zeker onmisbaar in dit rijtje, ook omdat er niet zomaar yoga, maar hot cabin yoga kunt doen!

Crossfit Punt Uit Haarlem

Is crossfit helemaal jouw ding, maar doe je het liefst eerst een gratis proefles voor je je ergens aan bindt? Deze sportschool in Haarlem aan de Paul Krugerkade is vaak tot laat in de avond open en biedt goede begeleiding en trainingsschema’s voor wie serieus met sporten aan de slag wil. Ook voor groepslessen kun je hier terecht.

Fundamentals Personal Training Haarlem

Een gezellige sfeer met genoeg ruimte voor humor, en tegelijkertijd serieus aan de bak? Dat kan bij Fundamentals. Deze sportschool in Haarlem Centrum vind je aan de Essenstraat. Je kunt hier onder meer groepslessen volgen. Ook deze gym in Haarlem krijgt van de bezoekers 5 sterren.

Sportschool Haarlem Noord

Sportschool Nijhoff Haarlem Noord

Sportschool Nijhoff vind je aan de Pijnboomstraat. Deze sportschool in Haarlem Noord is niet groot, wat juist maakt dat mensen de persoonlijke begeleiding en faciliteiten voor kinderen waarderen. Bij Nijhoff kun je ook terecht als groepslessen helemaal jouw ding zijn.

BuitenFit Haarlem

Ben jij meer een buitensporter? Bij BuitenFit Haarlem kun je lekker bootcampen in de frisse lucht! De abonnementen zijn flexibel en over de trainers niets dan lof.

Achilles Personal Gym Haarlem

Aan de Bingerweg vind je boksschool Achilles Personal Gym. Een van de best beoordeelde sportscholen in Haarlem uit de lijst. Professionele begeleiding is er voor ieder niveau en de sfeer bij de club wordt goed gewaardeerd.

Crossfit Haarlem

Ook een aanrader voor de crossfit-fans. Deze gym in Haarlem aan de Drukkersweg krijgt maar liefst 5 hele sterren. Persoonlijke aandacht en resultaten waar je geen spijt van krijgt gegarandeerd.

Tekst gaat door onder de foto

 

Sportschool Haarlem Zuid

Fitness Centrum Olympic Haarlem

Op de Leidsevaart vind je Fitness Centrum Olympic Haarlem. Of het nu om krachttraining, cardio of afvallen gaat, je sport altijd onder professionele begeleiding.

Sportschool Haarlem Schalwijk

Daan! Sport Haarlem

In de sportschool hangt een gezellige en respectvolle sfeer. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd of niveau. De trainingen zijn laagdrempelig voor beginners maar ook zeer uitdagend voor gevorderde sporters. Daan! Sport vind je op het Rivièrapleinin Haarlem.

HealthTime Haarlem

Deze sportschool op de Boerhaavelaan in een sportschool in Schalkwijk waar je terecht kunt voor fitness, groepslessen, personal training en fysiotherapie.

Goedkope sportschool Haarlem

Smile Sport Haarlem

Deze gym in Haarlem vind je op de Korte Verspronckweg en is elke dag van de week open. Vooral de relaxte sfeer wordt hier zeer gewaardeerd door sporters. En je kunt hier ook yoga en groepslessen volgen! Wist je trouwens dat Smile Sport korting aanbiedt speciaal voor studenten?

Vrouwen sportschool Haarlem

Kenamju Haarlem

Vrouwvriendelijk, veel keuze en erg schoon. Allemaal redenen waarom ook deze sportschool in Haarlem - met genoeg mogelijkheden voor fitness, groepslessen en yoga - 4,5 ster krijgt van bezoekers. Kenamju vind je op de Phoenixstraat.

Fitness Haarlem

Geen gebrek aan mogelijkheden voor fitness in Haarlem dus. Mis jij nog een sportschool of andere optie voor fitness Haarlem in deze lijst? Laat het dan weten via redactiehln@rodi.nl.

Waarom is sporten belangrijk?

Door te sporten voelen we ons steeds lekkerder; zowel fysiek als mentaal. Sportschoolmanager Kevin vertelde al eerder: “Tijdens het sporten maak je endorfine aan. Dit is een gelukshormoon, waardoor je een gevoel van voldoening krijgt. Daarom is sporten een uitlaatklep, je voelt je mentaal beter.” Daarnaast kan sporten volgens de expert welvaartsziekten tegengaan, zoals diabetes type 2 of hart- en vaatziekten.

Regelmatig bewegen is belangrijk, zeker als je fysieke klachten hebt. Kevin: “Wist je dat je buikspieren verzwakken als je veel zit? Daar kun je rugklachten aan overhouden. Daarom is het belangrijk om regelmatig te bewegen – zeker als je een kantoorbaan hebt.” ‘Traplopen, opstaan en weer zitten, even stretchen en wat jumping jacks’ is zijn advies, hoewel je de jumping jacks misschien niet direct naast je bureau zal doen. Sport helpt óók bij zelfvertrouwen. “Veel mensen zijn onzeker. Als je lichaam er beter uitziet, krijgt je zelfvertrouwen ook een boost.”