Padelbanen en schaatsbaan geven Reinaldapark boost

Sport
Tweede van links Frans Stuy, naast hem Cees Faber.
Tweede van links Frans Stuy, naast hem Cees Faber. (Foto: Willem Brand)

HAARLEM - Vanaf maandag 15 november kan er in het Reinaldapark op acht nieuw aangelegde banen de populaire sport padel worden gespeeld. Tot 9 januari 2022 ligt er ook overdekte schaatsbaan naast het Pannenkoeken Paradijs. 

Willem Brand

Het is donderdag 11 november. Frans Stuy, kermisexploitant en eigenaar van het Pannenkoeken Paradijs, leidt zijn gast rond over het nieuwe naast het restaurant gelegen complex met acht padelbanen. De stemming bij Frans is dubbel, er staat een kleine lockdown voor de deur. Maar er is ook hoop. De overdekte schaatsbaan van 18 bij 30 meter is zo goed als klaar en gaat zondag open. Twee jaar terug lag er een kleinere baan zonder overkapping, toen regende het de eerste maand… 

‘Padel Paradijs Haarlem’

Nog meer hoop gloort er omdat de oude tennisbanen zijn omgetoverd tot padelbanen. Ondernemer Cees Faber heeft de grootste outdoor padelclub laten verrijzen. 

Faber: “Overal worden banen uit de grond gestampt, maar wij hebben echt de tijd genomen om de perfecte locatie voor ons vlaggenschip te vinden. We zijn ontzettend blij met de samenwerking met Frans en zijn team. Alles valt hier op zijn plek, een heerlijke keuken met topservice, gratis parkeren, midden in het groen en tegelijkertijd vlakbij de snelweg.” En met een knipoog: “We hadden het beter het Padel Paradijs kunnen noemen.”

Cees heeft de grootste outdoor padelclub laten verrijzen

Snelstgroeiende sport

Padel is een combinatie tussen tennis en squash en is de snelstgroeiende sport van Europa. Het volgt grotendeels de tennisregels, met het belangrijkste verschil dat je de bal ook via de glazen wanden mag spelen. Bouwer Marc Troostwijk van padelfactory: “Ik ben vier jaar terug begonnen, eerst liep ik achter mensen aan, nu kan ik het nauwelijks meer aan. De banen zijn van Nederlandse kwaliteit, we hangen de frames in de pilaren, er komt geen bout aan te pas.” Cees Faber: “Padel is makkelijk om te leren, voordeel is ook dat je geen ballen meer hoeft te rapen.” 

WePadel organiseert op 27 november een openingstoernooitje. Meer info via wepadel.nl.