Een vleermuis.
Een vleermuis. ((Foto: Dutchphoto))

Spannende tocht in donker Bennebroekbos tijdens Nacht van de Vleermuis

  Uit

HEEMSTEDE / BENNEBROEK - Overdag is het fijn wandelen in het Bennebroekbos. In de schaduw van oude grote bomen kunnen omwonenden en bezoekers ontspannen en tot rust komen. 's Avonds nemen andere bewoners het bos over. Vleermuizen ontwaken als de zon ondergaat en benutten de lanen en waterpartijen om te jagen. Vrijdag 23 augustus om 21.00 uur zijn deze nachtelijke bewoners te horen en te zien tijdens een spannende excursie door het donkere bos.

In de vlucht zoeken verschillende soorten vleermuizen met hun radarsysteem naar muggen en andere gevleugelde hapjes. Dit is onhoorbaar voor het menselijk oor, maar met de batdetector worden de signalen van de langs vliegende vleermuizen voor mensen wel hoorbaar. De gids van Landschap Noord-Holland neemt een aantal van deze detectoren mee, zodat alle deelnemers de vliegende jagers kunt spotten.

De vleermuisexcursie wordt georganiseerd in het kader van de Nacht van de Vleermuis die jaarlijks in Europa wordt gehouden, en voert door het donkere bos langs de schimmen van grote bomen, nachtelijk gefladder en wie-weet-wat-nog-meer?

De excursie vertrekt vanaf het parkeerterrein bij Speeltuin Linnaeushof, op de kruising tussen de Glipperweg en de Swartsenburgerlaan op de grens van Heemstede en Bennebroek. Het duurt van 21.00 tot 22.30 uur. Reserveren via www.gaatumee.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries