Warm welkom voor Sinterklaas in Hoofddorp Winkelstad

Algemeen
Vanaf het station is Sint met zijn pieten op zijn pakjesboot gestapt en afgevaren naar het centrum.
Vanaf het station is Sint met zijn pieten op zijn pakjesboot gestapt en afgevaren naar het centrum. (Foto: Danielle Meijer)

HOOFDDORP - De opkomst zondag 17 november was enorm. Nog nooit kwamen zoveel kinderen naar de Sinterklaasintocht in Hoofddorp Winkelstad. Sint kwam via de Hoofdvaart het Centrum binnen varen. Daarna reed hij in een lange stoet naar het zonovergoten Raadhuisplein, waar burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven hem officieel welkom heette.

Om kwart voor 11 stonden de eerste volwassenen met kinderen al in het zonnetje op het Beursplein te wachten. De Pietenband zorgde voor muzikale gezelligheid. Pakjesboot 12 kwam mooi op tijd bij de steiger voor Hotel-Restaurant de Beurs aan en de Sint en zijn pieten werden door de toegestroomde massa onder luid gejuich onthaald.

Daarna stapte Sint in een treintje en reed hij in een stoet door het Centrum naar het Raadhuisplein. Daar was al een feestje aan de gang met DJ Rogier op het podium. Burgemeester Marianne Schuurmans-Wijdeven heette Sint van harte welkom. Na de nodige liedjes en dansjes en een gastoptreden van de dansers van Marcella van Altena maakte Sint een wandeling door het Centrum. De afterparty was bij Hoofddorp On Ice op het Raadhuisplein.

www.hoofddorpwinkelstad.nl

Lees ook:

Haarlemmermeer haalt Sinterklaas in

Warme welkomstwoorden van burgemeester Marianne Schuurmans voor Sinterklaas.