Ymere verhuurt vele woningen in Haarlemmermeer.
Ymere verhuurt vele woningen in Haarlemmermeer. ((Foto: Pixabay))

Huurverlaging voor bijna 400 Ymere-huurders

HAARLEMMERMEER - Bijna 400 huurders van Ymere in gemeente Haarlemmermeer krijgen huurverlaging. Het gaat om huurders die meerjarig in de bijstand zitten of van bijzondere bijstand gebruik hebben gemaakt en een huur betalen die naar verhouding hoog is voor hun inkomen.

Deze huurders hebben een huur die hoger ligt dan 607,46 euro voor een één- of tweepersoonshuishouden of hoger dan 651,03 euro voor een drie- of meerpersoonshuishouden.

Alle huurders die in aanmerking komen voor deze huurverlaging hebben van Ymere een brief ontvangen. De huurverlaging is afhankelijk van de huur en het inkomen en bedraagt gemiddeld 40 euro per maand.

Door deze huurverlaging wil Ymere een bijdrage leveren aan de betaalbaarheid van wonen. Regiomanager Remco Pols: "Voor huurders met een inkomen op bijstandsniveau of net daarboven is het elke maand een opgave om rond te komen. Zij betalen een flink deel van hun inkomen aan woonlasten. We willen deze huurders tegemoetkomen ."

Dit is het derde jaar dat Ymere deze regeling toepast in Haarlemmermeer. Voor het eerst geldt de huurverlaging ook voor huurders met bijzondere bijstand. En voor het eerst geldt het voor Ymere-huurders in de voormalige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De regeling is in samenwerking met Haarlemmermeer tot stand gekomen. De gemeente verstrekt Ymere de gegevens van huurders die in de laagste-inkomensgroepen vallen. Ymere financiert de regeling.

Ook voor andere huurders voert Ymere een gematigd huurbeleid. Veel huurders in Haarlemmermeer krijgen geen huurverhoging, of een verhoging van maximaal 0,3 procent, afhankelijk van hun situatie.

Meer berichten