Leerlingen van Merlijn ontvangen in totaal 64 boeken voor hun harde werk in de Kinderpostzegelactie.
Leerlingen van Merlijn ontvangen in totaal 64 boeken voor hun harde werk in de Kinderpostzegelactie. ((Foto: Bibliotheek Haarlemmermeer))

Boeken voor OBS Merlijn door verkoop Kinderpostzegels

NIEUW-VENNEP - De leerlingen van OBS Merlijn hebben met de enorme verkoop van de kinderpostzegels 64 nieuwe boeken bij elkaar gespaard voor in hun schoolbibliotheek. IKC Wereldwijs kreeg zestien nieuwe boeken. De kinderen uit groep 7 en 8 van Merlijn hadden zoveel verkocht dat ze niet alleen geld ophaalden voor goede doelen, maar dat er ook geld kon gaan naar 'Lokaal Besteden'. En dat betekende nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek.

Bij het zien van de laatste 'Leven van een loser' werden al heel wat leerlingen blij. Ook een stripboek over brugklasser Roos Vink, de laatste 'Superjuffie' en 'Dog Man' waren favoriet. Dankzij de actie is de school nu ook in het bezit van acht nieuwe Engelse boeken. "Wel zo handig ter voorbereiding op het tweetalig VO-onderwijs, waar een aantal groep 8-leerlingen naartoe gaat na de zomervakantie", zegt juf Tessa van groep 8. Tussen de nieuwe boeken bevonden zich ook verschillende informatieve boeken, gedichtenbundels en voorleesboeken. Zo was de leerkracht van groep 6 erg blij met het boek 'Jij en ik en andere verhalen over vluchtelingen', omdat ze toevallig onlangs een nieuwe leerling in de klas heeft met een vluchtelingachtergrond. Zo kunnen de leerlingen leren zich te verplaatsen en te identificeren met anderen.

Op OBS Merlijn wordt veel voorgelezen, vrij gelezen en gepraat over boeken. Dit komt door de intensieve samenwerking van de school met de Bibliotheek op School van Bibliotheek Haarlemmermeer. Nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek sparen, was dan ook op aanraden van de leesconsulent. Zij helpt het belang van lezen hoog op de agenda te houden, waardoor leerkrachten geïnspireerd worden om veel aan leesbevordering te doen.

Meer berichten