De Verhalenpaal bij de Olmenhorst die al eerder een plekje kreeg.
De Verhalenpaal bij de Olmenhorst die al eerder een plekje kreeg. ((Foto: Kees van der Veer Hoofddorp))

Onthulling vijf nieuwe Verhalenpalen

  Nieuws

H'MEER / SPAARNWOUDE - Sinds 2 jaar staan er vijftien Verhalenpalen van het project 'Schakels aan de Ketting' in Haarlemmermeer. Vanwege de uitbreiding van de gemeente per 1 januari 2019 zijn vijf Verhalenpalen aan de ketting toegevoegd. Wethouder Marja Ruigrok onthulde vrijdag 29 november de vijf nieuwe aanwinsten.

De Verhalenpalen zijn markeringen die als zichtbaar en onzichtbaar erfgoed zijn opgenomen op de kaart van de gemeente en in publicaties over ontsluiting van erfgoed voor het publiek.

Vrijdag werd wethouder Ruigrok ontvangen bij de Stompe Toren in Spaarnwoude. De directeur van het Haarlemmermeermuseum De Cruquius verzorgde het welkomstwoord en begeleidde de Schakel Quiz. Na haar sprak André van der Veer namens de historische werkgroepen, die de verhalen achter de Verhalenpalen en de palen hebben gemaakt. De eer was vervolgens aan wethouder Marja Ruigrok om de vijf nieuwe palen te onthullen. Ze onthulde Verhalenpaal nummer 16 STOMP bij Stompe Toren, paal 17 RUIG bij Ruigoord, paal 18 GEUS bij de Spaarndammerdijk, paal 19 VINK bij voormalig Vinkebrug en paal 20 VUUR op de plek van een Vuurbaken bij Gemaal de Cruquius.

Meer informatie over de nieuwe palen en de al geplaatste Verhalenpalen is te vinden op:

www.haarlemmermeermuseum.nl/20-verhalenpalen
www.schakelsaandeketting.nl

Lees ook:

Verhalenpaal VERZET krijgt gedicht

Meer berichten