KIOS krijgt deksel op de neus

Een korfbal.
Een korfbal. Foto: Wikipedia

NIEUW-VENNEP - De korfballers van KIOS verloren zaterdag 7 december in de eerste klasse met grote cijfers van Tilburg. Het duel eindigde in 32-22.

KIOS had hoge verwachtingen. Er was uitgebreid gesproken over het pijnlijke verlies vorige week tegen Swift. Door slordig aanvalsspel en te weinig strijdlust was er van deze Mokumse tegenstander verloren. In en tegen Tilburg moest dat beter gaan.

De ploegen waren op papier even sterk. De eerste fase van de wedstrijd waren zij dan ook aan elkaar gewaagd en stond het 5-5. Daarna stelde KIOS teleur. Binnen 5 minuten kon de tegenstander vrij eenvoudig zes keer scoren. Dit verschil hielden de Brabanders tot de rust vast.

Slordig

In de tweede helft waren er zeker kansen voor KIOS, maar er werd zeer slordig mee omgesprongen. En er werd onvoldoende strijd geleverd. Tilburg kon zeer makkelijk uitlopen naar 31-18. Gelukkig voor het team van trainer Marc Krook hield de thuisploeg zich de laatste periode in en kon KIOS de achterstand kleiner maken.

KIOS ging na afloop snel naar huis, het was een teleurstellende wedstrijd geweest. Zaterdag 14 december komt Velociatas uit Leiden naar Nieuw-Vennep. Bij winst is het mogelijk voor KIOS om de laatste plek te verlaten. Dit wordt echter niet makkelijk, want deze tegenstander is op papier veel beter en behaalt dit seizoen goede resultaten.