Uiteenlopende kunstvormen komen aan bod tijdens de Kunstmarkt Heerhugowaard.
Uiteenlopende kunstvormen komen aan bod tijdens de Kunstmarkt Heerhugowaard. ((Foto: Aangeleverd))

Kunst achterom de Kunstkerk

HEERHUGOWAARD - Kunstkerk Heerhugowaard organiseert zondag 8 september van 11.00 tot 16.30 uur een Kunstmarkt. Achter en rond de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard zijn dertig kramen te vinden met schilderijen, keramiek, sieraden, objecten - kortom, een keur aan beeldende kunst.

Alle kunstenaars zijn aanwezig zodat bezoekers van de Kunstmarkt hen alles kunnen vragen over hun werk. In de Kunstkerk kan men ook een kijkje nemen in de cadeauwinkel waar unieke sieraden en tassen te koop worden aangeboden. Snuffel ook eens door de vele schilderijen (in totaal zijn het er maar liefst 1.300!) die beschikbaar zijn om uit lenen. Voor kinderen is er een workshop sieraden maken. De kosten hiervoor bedragen € 2,50 per kind, inclusief materiaal en limonade. Ook zijn er verschillende demonstraties.

Hoogste bod

'Kunstenaar voor een moment'. Onder dat motto schildert iedere bezoeker een klein stukje kunst op een groot schilderij. Dit wordt om 16.00 uur geveild tegen het hoogste bod.

Wat kan men verwachten? Een kleine greep uit zo'n dertig kunstenaars. Piet de Bruin, houtkunstenaar en vormgever, woont en werkt op Texel. Niet te verwarren met Piet Bruijns met prachtige vazen, zowel van kleur als van vorm. Rieke de Graaff maakt keramiek met een glimlach. Boblee is herkenbaar aan zijn prachtig gedetailleerde schilderijen uit zijn geboorteland. Irma van de Zande staat bekent om haar ontroerende beelden en Jeanine Lanen om haar liefdevolle schilderijen. Rita van Loon maakt fotogedichten en Anne Hoogland is glasfusion-kunstenaar. Teveel om op te noemen. Komt dat zien, zondag 8 september rond de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard.

Meer berichten
 

Fotoseries