De Sluis in Anna Paulowna houdt contact met klanten vast

Algemeen
 Inloophuis de Sluis aan de Molenvaart 23 is een huiskamer.
Inloophuis de Sluis aan de Molenvaart 23 is een huiskamer. ((Foto: aangeleverd))

ANNA PAUWLONA - Inloophuis de Sluis aan de Molenvaart 23 is een huiskamer waar wekelijks gasten worden verwelkomd om een kopje thee of koffie te drinken. Vanaf februari dit jaar het Inloophuis door de coronacrisis gesloten.

De huiskamer is te klein om met de juiste maatregelen veilig met elkaar samen te komen. Dit tot grote teleurstelling van de mensen die elkaar wekelijks willen ontmoeten en gezellig een uur of langer met elkaar willen doorbrengen. Contact en gezelligheid is de drijfveer om bij elkaar te komen.

Vrijwilligers

Zoals voor veel ouderen en kwetsbare mensen is door de coronacrisis hun eenzaamheid toegenomen. De vrijwilligers die wekelijks in het Inloophuis voor de koffie, thee en het praatje met de gasten zorgen hebben de koppen bij elkaar gestoken en een plan bedacht om het contact met de gasten vast te houden. Tot en met de zomer zijn de gasten wekelijks door hen gebeld.

Nieuw plan

Vanaf september is een nieuw plan bedacht. Afwisselend worden de mensen gebeld of krijgen een presentje of een gezellige kaart. “Zo hopen we het contact met hen zo lang mogelijk vast te houden. Onze aandacht en betrokkenheid naar de gasten wordt zeer gewaardeerd. Heeft u, als lezer, wellicht ideeën hoe we op een plezierige manier het contact met onze gasten kunnen voortzetten mailt u ons dan. Als u mensen in uw omgeving heeft die het Inloophuis zouden willen bezoeken en behoefte hebben aan een telefonisch praatje laat het ons dan ook weten”, aldus Tineke Sohier namens het bestuur Inloophuis.

Mailadres: inloophuisdesluis@gmail.com of tineke.sohier@gmail.com