Speculaaspoppen aangeboden bij De Koppeling in Nieuwe Niedorp

Algemeen
100-jarig VV Nieuwe Niedorp en sponsor W&Z schenken 150 traktaties aan Woonzorggroep Samen.
100-jarig VV Nieuwe Niedorp en sponsor W&Z schenken 150 traktaties aan Woonzorggroep Samen. Foto: aangeleverd

NIEUWE NIEDORP - Blije gezichten bij de bewoners en medewerkers van Woonzorggroep Samen in De Koppeling. Deze week werden hen 150 speculaaspoppen aangeboden door de pupillen van de voetbalvereniging Nieuwe Niedorp en een van de sponsors.

Het jubileumjaar voor VV Nieuwe Niedorp beloofde een echte happening te worden, maar door covid-19 werden alle geplande activiteiten geschrapt. Zo werd onlangs ook een streep gezet door de verkoop van Speculaaspoppen. Jaarlijks gaan de pupillen van Nieuwe Niedorp door het dorp om deur aan deur poppen te verkopen. Dat levert de club altijd een mooi extraatje op in de clubkas en de inwoners van Nieuwe Niedorp een heerlijke traktatie bij de koffie.

W&Z steunt de club

Om de club te steunen besloot Joost Wijnker de helpende hand toe te steken. Samen met Dennis Zuurbier is hij eigenaar van financieel advieskantoor W&Z, dat deze maand de deuren opende van een nieuw kantoor aan ’t Hoefje in Nieuwe Niedorp. “Een bekende plek voor financieel advies,” legt Wijnker uit, “we betrekken het pand waar voorheen Feller Verzekeringen was gevestigd.” Wijnker is een bekend gezicht in de regio en betrokken bij het verenigingsleven in Nieuwe Niedorp en ‘t Veld.

“Wij werken intensief samen met Nh1816 Verzekeringen in Oudkarspel”, licht Wijnker verder toe. “De coöperatie van deze verzekeraar heeft een speciaal fonds beschikbaar gesteld voor lokale initiatieven die gericht zijn op mensen die het extra zwaar hebben in deze periode van corona. Landelijk heeft Nh1816 al 200.000 euro gedoneerd aan meer dan 90 verschillende initiatieven.”

Mooi cadeau 

“Het mes snijdt aan twee kanten,” legt Wijnker uit. “Met de hulp van Nh1816 kunnen wij de vereniging helpen door 150 speculaaspoppen af te nemen van de ingekochte voorraad. Tegelijkertijd hebben we een mooi cadeau voor de bewoners van de Koppeling en alle medewerkers die zich daar 24/7 inzetten. Wij realiseren ons de betekenis van de zorg die daar wordt verleend en hebben ontzettend veel respect voor de medewerkers en vrijwilligers.”

Bijdrage

“In het voorjaar applaudisseerden we met ’n allen voor de zorg”, zegt Wijnker. “Dat was een mooie erkenning. Met de smakelijke speculaaspoppen en een persoonlijk kaartje willen wij samen met Nh1816 en de voetbalvereniging VV Nieuwe Niedorp onze bijdrage doen in deze moeilijke tijden.”