Wandelen met Franciscaanse Beweging

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NIEUWE NIEDORP - De Franciscaanse Beweging houdt zondag 17 juni een bezinnende wandeltocht in en rondom Nieuwe Niedorp. Vertrek om 11.30 uur vanuit de Kloosterkerk aan Paadje 24 in Nieuwe Niedorp. Tijdens deze wandeling staat het jaarthema het Zonnelied van de Franciscaanse Beweging centraal. Aan de hand van een korte, inspirerende tekst wordt er een route van ongeveer 14 kilometer gelopen.
De wandeltocht gaat door polder, langs vaart en sloot, over dijkjes, bruggetjes en hekjes. Onderweg wandelt men door Oude Niedorp en de buurtschappen Verlaat en Terdiek. De drie elementen uit het Zonnelied van Franciscus komen hier in het oude West-Friese land samen. Broeder wind, zuster water en zuster moeder aarde die mensen draagt en hen voedt. Naast kaas en melk zijn aardappelen, witte en rode kool de belangrijkste producten uit deze regio.
Dit jaar staat het Zonnelied centraal bij de Franciscaanse Beweging, ook wel het Loflied op de Schepselen genoemd. Franciscus schreef het lied aan het eind van zijn leven toen hij ernstig ziek was. Niet geheel opvallend is dat hij niet alleen de mooie aspecten van de schepping bezingt, maar ook aan ziekte en dood een plaats geeft. Een mooi thema om al wandelend op te bezinnen. Dat doet de Franciscaanse Beweging altijd in groepjes van zes tot acht deelnemers, onder leiding van iemand van de Franciscaanse Beweging.
Deelname kost € 5,- (voor FB-leden € 3,50). Lunchpakket graag zelf meenemen. Aanmelding en meer informatie via e-mail: info@franciscaansebeweging.nl of tel. 073-6131340.

Meer berichten