De Halve Maen is in de Hoornse haven te zien met historische maritieme activiteiten.
De Halve Maen is in de Hoornse haven te zien met historische maritieme activiteiten. ((Foto: Benno Ellerbroek))

Laatste seizoen Halve Maen van start

HOORN - Het nieuwe en laatste seizoen van VOC-museumschip de Halve Maen in Hoorn gaat zaterdag 6 en zondag 7 april van start. Beide dagen is het schip in de haven van Hoorn te zien met historische maritieme activiteiten op het water.

In het openingsweekeinde is er zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur een maritiem spektakel in de historische haven. Dit spektakel is het vanaf het water optakelen en aan dek zetten van de sloep. Dit is sinds de zeventiende eeuw niet meer vertoond.

Bezoektijden

Het schip is het gehele weekeinde actief op het water en daarom niet te bezoeken. Het bezoekerscentrum op de punt van Oostereiland is wel het hele weekeinde open en gratis te bezoeken. Vanaf 13 april is de Halve Maen in april, mei en juni in de weekenden en op feestdagen weer open voor publiek. Kijk voor actuele openingstijden op www.halvemaenhoorn.nl of volg de Halve Maen op facebook.com/halvemaenhoorn.

Meezeilen

Het is ook weer mogelijk om op vrijdagavonden mee te zeilen met de Halve Maen. Belangstellenden kunnen via de website een datum kiezen en boeken.

Meer berichten