Thijs Boontjes.
Thijs Boontjes. ((Foto: aangeleverd))

Rasmuzikanten helpen Summer Broke uit de brand

ETERSHEIM - In de schuur van bezoekerscentrum de Breek in Etersheim vindt vrijdag 20 september Summer Broke plaats. Het evenement wordt door de organisatoren omschreven als een bescheiden feestje. Dat neemt niet weg dat het programma staat als een huis. Grote namen als Thijs Boontjes, Ruben Hoeke, Dennis Burke, Marike Groot en Niels de Wit schieten de noodlijdende Stichting Summer Breek te hulp.

Thijs Boontjes heeft een mooie plek op het poppodium veroverd, ergens tussen de charmante volkszanger en de charismatische rockster in. De laatste tournee met zijn uitstekende band was een groot succes en zijn meest recente album 'Geen Achttien Meer' (2019) werd jubelend ontvangen. Het is Nederlandstalige rock-'n'-roll met een knipoog, het zijn doorwrochte liefdesliedjes met een lach en een traan.

Soul Power is een vijfkoppige dampende soulformatie, bestaande uit Dennis Burke, Ruben Hoeke, Jeroen Booy, Siem Kees Slegt en Mike Kamp. Tully Monster is de band van Marike Groot (The Gathering). De formatie bestaat sinds 2015, in 2017 verscheen de goed ontvangen EP 'Sightseeing'.

Al zo lang als we ons kunnen heugen is Niels de Wit actief tussen punk en pop, onder meer in Johan en Electric Tears. Hij staat voor pakkende powerpop met stuwende gitaar, pittige samenzang, knorrende bas en ADHD-drums. Het programma wordt gecompleteerd door de Hoornse rapper Levi Noë, die in 2017 afstudeerde aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Levi brengt een frisse combinatie van hiphop gemixt met spoken word. De avond wordt afgesloten door dj Begt.

Summer Broke vindt vrijdag 20 september van 19.00 tot 01.00 uur plaats. Entree is tien euro. Kaarten reserveren: htps://summerbreek.nl/.

Meer berichten