Leesgroepen: mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten.
Leesgroepen: mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten. ((Foto: Arjanneke v.d.Berg))

Informatiebijeenkomsten over start twee leesgroepen in Hoorn

HOORN - Mooie boeken lezen, daarover inspirerende gesprekken voeren en nieuwe mensen ontmoeten? In de Bibliotheek Hoorn zijn vrijdag 4 oktober twee informatiebijeenkomsten over de start van twee verschillende leesgroepen: om 14.00 uur kunstgeschiedenis en om 15.30 uur filosofie. De bijeenkomsten zijn een initiatief van de landelijke organisatie Senia, samen met de bibliotheek.

De leesgroepen maken een keuze uit een gevarieerde boekenlijst, opgesteld door deskundigen. Leesgroepen komen zes à zeven keer per jaar bij elkaar, gewoonlijk roulerend bij de deelnemers thuis. De boeken worden besproken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek in de leesgroep houvast bieden. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.
Belangstellenden zijn welkom op 4 oktober in de Bibliotheek Hoorn, aan de Wisselstraat 8 in Hoorn. De bijeenkomsten zijn gratis en vrijblijvend. Graag aanmelden via e-mail els.scholtes@senia.nl of info@senia.nl.

Meer berichten