Al een aantal jaren is Daniël, die nu negen jaar is, bezig met de grote vraag: wie zijn mijn biologische ouders?
Al een aantal jaren is Daniël, die nu negen jaar is, bezig met de grote vraag: wie zijn mijn biologische ouders? ((Foto: Adobe Stock))

Daniëls adoptieouders: 'Alsjeblieft, neem contact met ons op'

HOORN - Daniël was amper een dag oud toen hij voor de deur van de huisartsenpraktijk Dubloen in Hoorn te vondeling werd gelegd. De pasgeboren baby werd 11 maart 2010 gevonden door Glen Pierlo en Stefanie Kalsbeek uit Hoorn. Nu, negen jaar later, wil Daniël heel graag meer weten over zijn biologische familie en vooral zijn biologische ouders.

Buurtonderzoek, sporen- en DNA-onderzoek en eerdere oproepen leverden toentertijd niets op. De toenmalige burgemeester van Hoorn, Onno van Veldhuizen, gaf de baby zijn naam. "Dat Daniël geadopteerd is, is nooit een geheim geweest", vertellen zijn adoptieouders. "Je praat er niet dagelijks over, maar het komt af en toe ter sprake. We zijn een heel gewoon gezin waarin de adoptie verder nauwelijks een rol speelt. Daniël kwam al heel jong met meer vragen. We hebben toen advies gevraagd aan de Stichting Adoptievoorzieningen / Raad voor de Kinderbescherming en wilden weten hoe we om kunnen gaan met het feit dat Daniël te vondeling is gelegd. Zij bevestigden ons erin om er op dezelfde manier mee om te gaan, uiteraard aangepast aan zijn leeftijd. En zo hebben we hem beetje bij beetje antwoord gegeven op zijn vragen, op een manier die bij zijn leeftijd paste. Hierbij hebben wij altijd liefdevol gesproken over zijn biologische ouders. We hebben Daniël altijd meegegeven dat zij zeker hebben gehoopt het beste voor hem te doen door hem bij een huisarts neer te leggen, waar hij meteen goede zorg zou krijgen. Zijn biologische ouders zullen op dat moment geen andere weg hebben gezien."

Belangrijke gebeurtenissen

"Daniël is een ontzettend vrolijke, lieve, grappige jongen. Het gaat goed met hem. Hij heeft leuke vrienden, houdt van buitenspelen en sporten. Maar vaak, en zeker bij belangrijke gebeurtenissen, zoals zijn verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis, vakanties, Moederdag en Vaderdag, denkt hij veel aan zijn biologische ouders. Het maakt hem verdrietig, hij wil zo graag contact met hen. Daniël wil heel graag weten waarom het zo gelopen is en waar hij vandaan komt. Dit is zo belangrijk voor hem, juist omdat hij nu helemaal niets weet. En dat is iets wat al jaren speelt. We zoeken al veel langer."

Hartenkreet

Daniël hoopt van zijn biologische ouders te horen dat ze aan hem denken en dat ze het beste voor hem wilden. "Mochten zij contact opnemen, dan hoeft verder niemand dat te weten. Dat verwacht Daniël ook niet. Als hij ze zelf maar een keer kan spreken. Dit is echt een hartenkreet: alsjeblieft, neem contact op. Het is voor onze lieve Daniël zo ontzettend belangrijk. Wij zien hoeveel verdriet het hem doet. Tegen zijn biologische ouders zou ik willen zeggen: Daniël wil zo graag iets van jullie horen en hij wil weten hoe jullie eruit zien. Ook is hij benieuwd of hij op jullie lijkt. Daniël is een vrolijke en geweldig lieve jongen. Jullie kunnen trots op hem zijn. Gun hem dit contact met jullie, zodat hij gelukkig kan opgroeien. Daniël heeft dat zo verdiend."

"Als je Daniël zijn vader of moeder bent, iets weet of denkt te weten over zijn ouders, familie of het te vondeling leggen zelf, dan horen wij dat graag. De ouders kunnen contact met ons opnemen zonder dat dit inbreuk hoeft te maken op hun leven nu. Wij begrijpen dat het misschien een drempel kan zijn, maar wat ons betreft blijft het tussen ons. Wij verwachten verder niets. Maar neem alsjeblieft, voor Daniël, contact met ons op via het mailadres: danielopzoek@protonmail.com."

Meer berichten