Hoornse Initiatievenmarkt in De Kreek

ZWAAG - 'Kom naar de eerste Hoornse Initiatievenmarkt op 4 december in De Kreek!' Dat is de oproep van de Hoornse gemeenteraad. De afgelopen weken stuurden inwoners van Hoorn meer dan 60 initiatieven en ideeën in om de stad mooier te maken. Hiervan zijn er 11 gekozen om door te gaan naar de Initiatievenmarkt. Hier kiest de raad met welk(e) plan(nen) zij verder willen.

De Hoornse raad wil graag meer ideeën en initiatieven uit de Hoornse samenleving halen. Daarom besloot de gemeenteraad om samen met stadscommunity 'Voor Een Mooie Stad' (VEMS) de eerste Hoornse Initiatievenmarkt te organiseren. In totaal werden maar liefst 61 plannen ingediend. Daarvan zijn er 11 uitgekozen die concreet genoeg zijn en waar een duidelijke rol voor de raad is weggelegd. De bedenkers van deze ideeën presenteren hun plan op de Hoornse Initiatievenmarkt op dinsdag 4 december. Dezelfde avond horen zij of de raad hen gaat helpen om hun plan uit te voeren.

Dit zijn de 11 deelnemers:

Hondenspeelplaats – C. Anthonisse

Verlichting in het Julianapark – Rob van der Molen

Amfitheater voor muziek, film, theater en meer – Sydney Groot

Het Hoornse Voedselbos – Aart Prins

Meer bankjes voor ouderen – Marian Putter

Tiny house wijk – Marijke Veenstra

Openbare fitnesstoestellen – Björn Woudenberg, Maciej, Marian Putter, Tineke Wiesell

Muziektent in het plantsoen voor het St. Pietershof – Co van Dijk

Hoorn zonder grafitti – Kor de Vries

De wijkconcierge – Margreet

Kangroewonen & Wonen met elkaar – Joop Kampen

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en om met de raadsleden in gesprek te gaan. Er is een band (Coverband Airplay), een leuk gezelschap en een hapje en een drankje. Vanaf 19.00 uur is de inloop, om 19.30 uur starten de presentaties. Rond 22.00 uur wordt bekend welk(e) plan(nen) de raad verder gaat helpen. Kijk voor meer informatie op www.vooreenmooiestad.nl/initiatievenmarkt .

Meer berichten