Levende jazzlegende Ack van Rooyen treedt op met zijn kwintet. 
Levende jazzlegende Ack van Rooyen treedt op met zijn kwintet.  ((Foto: aangeleverd))

Jazzlegende Ack van Rooyen in Het Huis Verloren in Hoorn

HOORN - Het 'JazzPodium Hot House Hoorn, Lost into Jazz' presenteert donderdag 13 februari een concert in Het Huis Verloren, Kerkstraat 10b in Hoorn. Levende jazzlegende Ack van Rooyen treedt op met zijn kwintet.

Ack van Rooyen, een van de grondleggers van de Nederlandse jazz, werd op 1 januari negentig jaar en wordt terecht als levende legende beschouwd. Het Ack van Rooyen Kwintet bestaat uit een jongere generatie musici, die in de loop der jaren door hem zijn geïnspireerd en inmiddels allen een eigen weg hebben gevonden. Bijna allen, net als Ack, uit het Haagse nest, spelen zij al jaren met hem samen. Zij worden gerekend tot de crême de la crême van de Nederlandse jazzscene en voeren met veel liefde en respect voor de muziek en de meester een rijke dialoog.

Pianist Marc van Roon is onder meer lid van het Tineke Postma Quartet en het kwintet van Michael Moore, en saxofonist Jeroen Manders raakte al jong in de ban van Louis Amstrong, Duke Ellington en Count Basie. Bassist Erik Robaard bezit veel gevoel voor de aanpak van Van Rooyen; zo ook drummer Wim Kegel, die onder meer speelde met Pat Metheny op North Sea Jazz 2004.

Aanvang 21.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.huisverloren.nl.

Meer berichten