Kinderen leren voorafgaand aan Heel Hoorn Danst tijdens drie gymlessen de basis van de chachacha.
Kinderen leren voorafgaand aan Heel Hoorn Danst tijdens drie gymlessen de basis van de chachacha. ((Foto: aangeleverd))

Persbericht Heel Hoorn Danst 2020

Heel Hoorn Danst in Het Park

HOORN - Na het grote succes van de afgelopen jaren presenteert dansvereniging Double V zondag 16 februari in Schouwburg Het Park de vierde editie van het grootste dansevenement van Hoorn: Heel Hoorn Danst. Verschillende dansverenigingen zijn uitgenodigd om een show te verzorgen en de finale van de ChaChaCup voor basisschoolleerlingen uit Hoorn en omgeving wordt gedanst. Maar liefst 750 leerlingen leren voorafgaand aan het evenement in drie gymlessen op school de basis van de chachacha van dansvereniging Double V. Op school vinden de voorrondes plaats en in de finale tijdens Heel Hoorn Danst op 16 februari gaan de scholen de competitie met elkaar aan om de felbegeerde ChaChaCup.

Basisschool Het Spectrum won vorig jaar de ChaChaCup. De ChaChaCup Hoorn is een samenwerking tussen dansvereniging Double V en NOC*NSF om kinderen in aanraking te laten komen met bewegen op muziek. In drie gymlessen op school leren 750 leerlingen uit groep 6, 7 en 8 de basis van de chachacha van een ervaren dansdocent van Double V en voor enthousiaste leerlingen worden gratis extra buitenschoolse lessen georganiseerd. Naast de talenten in spé van de ChaChaCup komen ook de diverse dansverenigingen die Hoorn rijk is samen. Van hiphop tot latin, van kids tot veteranen, met z'n tweeën of met een groep, hobbydanser of wedstrijdanser, op je hoofd of in een stoel: de danssport in Hoorn wordt tijdens Heel Hoorn Danst in de breedste zin vertegenwoordigd. Naast organisator Double V geven ook dansverenigingen Dazzling, Moves! en de Coenstad Rollies acte de présence.

Kaarten voor dit evenement op zondag 16 februari vanaf 15.00 uur zijn voor vijftien euro te bestellen via www.heelhoorndanst.nl of www.hetpark.nl.

Meer berichten