Tevreden gezichten bij de museumstoomtram
Tevreden gezichten bij de museumstoomtram ((Foto: aangeleverd))

Museumstoomtram ontvangt € 266.619 dankzij deelnemers BankGiro Loterij

REGIO - Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij op 5 februari, is dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij een bedrag van ruim 84,3 miljoen euro verdeeld onder 77 culturele organisaties. De Museumstoomtram Hoorn Medemblik ontving een cheque van € 266.619,-.

Recordbedrag voor culturele organisaties op Goed Geld Gala

Meespelen voor Museumstoomtram

De bijdrage aan de Museumstoomtram bestaat naast een vaste jaarlijkse bijdrage van € 200.000,- uit een bedrag van € 66.619,- van de deelnemers die ervoor kiezen direct voor de Museumstoomtram mee te spelen.

Directeur René van den Broeke is zeer verheugd over de bijdrage: "Dankzij de bijdrage kunnen wij ons levende museum verder ontwikkelen. Het feit dat steeds meer mensen ervoor kiezen speciaal voor ons mee te spelen is geweldig!"

Industrieel monument

De bijdrage wordt aangewend voor de restauratie van het werkplaatsgebouw te Hoorn uit 1929. Een markant industrieel monument in de stad. De werkplaats in Hoorn is in feite het hart van het levende museum waar conservatoren, vrijwilligers en stagiairs werken aan de restauratie van de historische stoomtrams. Het is tevens de plek waar het publiek meer kan ontdekken over de geschiedenis van het lokale railvervoer in Nederland, door middel van het verhaal dat de collectie stoomtrams te vertellen heeft.

Meer berichten