Lezing, boek en expositie over DDR in museum Hoorn

Algemeen
Kopers van het boek 'De tastbare DDR' krijgen een miniatuur-Trabant, de bekendste auto uit de DDR, cadeau.
Kopers van het boek 'De tastbare DDR' krijgen een miniatuur-Trabant, de bekendste auto uit de DDR, cadeau. Foto: aangeleverd

HOORN - Het is 3 oktober precies dertig jaar geleden dat Duitsland herenigd werd. Oost-Duitsland, de communistische DDR, voegde zich bij de Bondsrepubliek (West-Duitsland). In Hoorn staat het Museum van de 20e Eeuw hierbij stil met een lezing, een boek en een tentoonstelling.

Ter gelegenheid van dertig jaar Duitse eenheid geeft DDR-kenner Friso de Zeeuw zondag 4 oktober om 11.00 uur voor MuseumTV een rijk geïllustreerde live presentatie. Deze lezing is rechtstreeks te zien op https://www.facebook.com/MuseumVanDeTwintigsteEeuw en later ook via het YouTube-kanaal van het museum. Hij vertelt dan niet alleen over het einde van de DDR, maar ook over de verschillende contacten die er tussen Nederland en de DDR waren. 

Tentoonstelling verlengd

De expositie ‘De tastbare DDR’ is nog tot en met 1 november 2020 te zien in het Museum van de 20e Eeuw. Honderden DDR-voorwerpen geven een beeld van het dagelijks leven in voormalig Oost-Duitsland. Daar is ook het gelijknamige boek te koop voor 14,95 euro, een speciale uitgave die alleen daar en via de webshop www.museumhoorn.com verkrijgbaar is.

Gratis Trabant

Ter gelegenheid van dertig jaar Duitse eenheid krijgen kopers van het boek een miniatuur-Trabant, de bekendste auto uit de DDR, cadeau. Deze aanbieding geldt alleen bij aankoop in de museumwinkel, niet bij een bestelling via de webshop.

Meer informatie: www.museumhoorn.nl.