Sint Nicolaas meert af in Hoornse haven

Algemeen
Natuurlijk maakt de Sint dit jaar weer een rondrit door de stad.
Natuurlijk maakt de Sint dit jaar weer een rondrit door de stad. Foto: Daan Schouwe

HOORN - Op uitnodiging van de binnenstadsondernemers, de gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje meert de stoomboot van Sint Nicolaas zaterdag 13 november af in de haven van Hoorn. Vergezeld van zijn pieten, de Hoofdpiet, de schimmel en natuurlijk beladen met duizenden pakjes en een ruim vol pepernoten, wordt de goedheilig man welkom geheten door burgemeester Jan van Nieuwenburg, de Berend Botje Kinderburgemeester en de vele duizenden kinderen die naar de haven toe komen.

Vanaf het podium op de Oude Doelenkade wordt een programma door Meneertje Jack verzorgd en als alles goed gaat, vaart Sint Nicolaas rond 11.30 uur de haven binnen en neemt hij uitgebreid de tijd om de kinderen te begroeten. Daarna volgt een optocht door de binnenstad met een aantal stops. De feestelijke optocht wordt muzikaal begeleid door Show Band Hoorn.

Verkleedwedstrijd

Om de stoet extra gezellig te maken heeft de Sint een mooie wedstrijd bedacht. Het kind dat het mooist is verkleed als Sint of Piet maakt kans op een mooie prijs. Sinterklaas heeft speciale Spionpieten aangesteld die in de gaten houden wie een prijs zou kunnen winnen. Potentiële winnaars worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op het podium op de Roode Steen na afloop van de rondrit. Daar wordt rond 14.00 uur de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.