Start bouw volgende fase Holenkwartier in Hoorn

Algemeen
De bouw van fase 1b is gestart.
De bouw van fase 1b is gestart. ((Foto: Willem Lutgerink / Terra Marique

HOORN - De woningen in fase 1a van Holenkwartier in Hoorn zijn bijna gereed voor de oplevering. Hoogste tijd om door te pakken in dit bijzondere plan. De bouw van fase 1b is gestart. De palen gaan nu de grond in voor de parkeergarage.

Het centrum van Hoorn is voor velen een aantrekkelijke locatie. Fase 1b ligt in de noordoosthoek van Holenkwartier. Hier verrijzen 66 woningen, van bescheiden studio’s en royale eengezinswoningen tot lofts en luxe penthouses verdeeld over Blok 17, 18, 19, 22 en 23. Deze staan opgesteld rond een fraai gemeenschappelijk binnengebied met veel groen. Hieronder bevindt zich de half verdiepte parkeergarage. Scholtens Bouw uit Wognum realiseert wederom deze fase in Holenkwartier.

Industriële architectuur

Elk woonblok heeft zijn eigen identiteit. Maar een ding hebben ze gemeen: een stijlvolle en zeer krachtige uitstraling. De architectuur is duidelijk geïnspireerd op het industriële verleden van deze locatie. Robuuste vormen, duurzame materialen en stoere afwerking.

Duurzaamheid

Alle woningen zijn voorzien van een (vloer)verwarmingssysteem dat draait op energiezuinige, lage temperaturen. De warmtepompen zijn aangesloten op een collectief warmtenet. Hierdoor hangen nergens units aan de gevel. De daken zijn waar nodig bedekt met zonnepanelen en her en der beplant met sedum: een natuurlijke bedekking die mooi oogt én het blok nog eens extra isoleert.

Parkeren

De vijf woonblokken rusten op een half verdiepte parkeergarage. Deze is alleen toegankelijk voor de bewoners van Holenkwartier die hier een parkeerplaats bezitten. Dit maakt het gebied zo autoluw mogelijk. Bij elke woning hoort één parkeerplaats. Voor andere auto’s, ook die van bezoekers, is parkeergelegenheid langs twee zijden aan de rand van de wijk. Woningeigenaren gebruiken samen tevens een veilige, afgesloten fietsenstalling.

Beschikbaar

In Blok 19 aan de zuidkant van het plan, en blok 23 in de noordoosthoek, zijn nog enkele woningen beschikbaar. De blokken zijn gelegen aan het gemeenschappelijke binnengebied. Er is nog keuze uit ruime appartementen tot 90 m2 met twee slaapkamers en een ruime living. On top zijn nog hele bijzondere penthouses te koop. Deze variëren onderling qua indeling. Er kan hier zelfs gekozen worden voor een gelijkvloerse penthouse (94 m2) of een loft bestaande uit twee etages (ca. 121 m2) inclusief vide. Op de begane grond zijn nog enkele van deze ruime lofts (circa 132 m2) op zoek naar een trotse Holenkwartier-bewoner.

Op www.holenkwartier360.nl is een ware 360 graden interactieve render gemaakt waarbij de bezoeker door het plan en de omgeving kan kijken en zelfs in verschillende woningen. Kijk op www.holenkwartier.nl/beschikbaar-aanbod voor alle plattegronden en verdere informatie over de nog beschikbare woningen. Meer informatie? Neem contact op met Zeeman Makelaars via makelaardij@zeeman.nl of 0229-244688.

Verschillende prijsklassen

Om Holenkwartier voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, is het woningaanbod verdeeld in verschillende prijsklassen. Van de vierhonderd woningen die in totaal gebouwd worden, zijn er tachtig sociale huurwoningen, twintig middeldure huurappartementen en veertig studio’s voor één- en tweepersoons huishoudens. Dat betekent dat 35 procent van het totale aantal woningen in de betaalbare prijscategorie valt. De overige 65 procent bestaat uit middeldure en duurdere koopwoningen en appartementen. Later dit jaar gaat de volgende fase in de verkoop, die bestaat uit appartementen, verandawoningen en split-levelwoningen. Meer informatie: www.holenkwartier.nl .

In totaal worden vierhonderd woningen gebouwd in het Holenkwartier.