Joost Swarte zaterdag bij Expoost en Oosterkerk

Algemeen
Joost Swarte, Portfolio Trafic: Buster Keaton.
Joost Swarte, Portfolio Trafic: Buster Keaton. Foto: aangeleverd

HOORN - Kunstenaar Joost Swarte is zaterdag 29 januari aanwezig bij zijn overzichtsexpositie in Expoost in Hoorn om desgewenst zijn werk toe te lichten. Ook brengt hij die middag een bezoek aan de Oosterkerk om uitleg te geven bij het nieuwe glas-in-loodraam van zijn hand.

De onthulling van het nieuwe glas-in-loodraam van Joost Swarte in de Oosterkerk was voor pop-up museum Expoost aan de Roode Steen aanleiding om een prachtige overzichtstentoonstelling van het werk van deze veelzijdige striptekenaar en (grafisch) ontwerper te organiseren. Daarbij natuurlijk veel aandacht voor het kerkraam, waarvan ook proefstukken en schetsen te zien zijn. Ook de film over de ‘making of’ van het raam is te zien. Deze film wordt tevens getoond in de Oosterkerk en het Westfries Museum. In Expoost zijn bovendien zo’n 40 werkstukken uit het omvangrijke oeuvre van Joost Swarte te zien zijn, hoogwaardige giclée’s die op groot formaat gedrukt zijn. Ook zijn er objecten te zien uit de serie ‘de geïllustreerde stad’ en diverse voorbeelden van zijn werk, van postzegels tot boekillustraties. Veel van de prints en objecten die tentoongesteld worden zijn ook te koop.

Expoost is zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur, de Oosterkerk van 14.00 tot 16.00 uur en beide locaties zijn gratis te bezoeken. Joost is rond 14.00 uur aanwezig in de kerk en na 15.00 uur in Expoost. Vanwege de afgelopen lockdown is de expositie in Expoost geprolongeerd tot 20 februari. Daarna sluit Expoost op de locatie Roode Steen 15 definitief haar deuren omdat het pand onderdeel uit gaat maken van het Westfries Museum. Expoost heeft deze week van de gemeente Hoorn te horen gekregen dat zij daarna gebruik mag maken van een prachtige nieuwe locatie, de Ceciliakapel, onderdeel van het Statenpoortcomplex in de Nieuwsteeg. Meer informatie: www.expoost.nl .