Shantymen Kaap Hoorn.
Shantymen Kaap Hoorn. ((Foto: aangeleverd))

Liedjes van Verlangen

HOORN - De Byzantijnse koren Indrik & Bjerjozka en de Shantymen Kaap Hoorn zingen vrijdag 10 mei in de Oosterkerk in Hoorn 'Liedjes van verlangen', een programma van internationale volksmuziek. Het concert in de kerk aan het Grote Oost begint om 19.30 uur.

De dirigenten Serge Latychev en James Zwaag hebben voor een afwisselend programma gezorgd, waarbij de meeste liederen op accordeon begeleid worden. Er zijn bekende liederen bij die zo meegezongen kunnen worden. De koren zingen ook een aantal liederen samen, zoals het Slavische 'Avond aan de rede'.

Mantelzorgers

Voor dit concert worden 150 VIP-vrijkaarten beschikbaar gesteld voor mantelzorgers en de mensen waar zij zorg voor dragen. Deze mensen zijn uitgenodigd in samenwerking met zorgorganisatie Omring. Dit aanbod voor een ontspannen avondje uit voor mantelzorgers is mogelijk geworden vanuit de opbrengst van de collecte van het Wietske Waage Wensconcert in december. Het was toen de nadrukkelijke wens van de jarige alt van Indrik dat zij niet zelf cadeaus zou krijgen, maar dat de opbrengst voor een 'mantelzorgconcert' bestemd zou zijn. De opbrengst van de tipbox was zo overweldigend, dat deze wens nu uitkomt. Ook het bestuur van de Oosterkerk en de Shantymen hebben een ruimhartig gebaar gemaakt om dit concert mogelijk te maken, waarbij tevens al gedacht is aan een vervolg. Er zijn namelijk duizend mantelzorgers bekend bij de gemeente Hoorn. Het gaat in totaal dus om tweeduizend genodigden! Niet alle belangstellenden kunnen dus een plekje krijgen, omdat er tweehonderd betaalde zitplaatsen beschikbaar moeten zijn. Bij voldoende verkochte kaarten wordt een tweede concert georganiseerd.

Kaarten kosten 12,50 euro, inclusief consumptie en kunnen gereserveerd worden via info@indrik.nl. Ook zijn toegangskaarten bij binnenkomst verkrijgbaar.

Meer berichten