Werk van Ingrid de Wit.
Werk van Ingrid de Wit. ((Foto: aangeleverd))

Expositie De Blauwe Schuit

HOORN - Bij kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit is van 12 mei tot en met 5 juli een expositie te zien van cursisten fotografie, keramiek, beeldhouwen en schilderen. Daarnaast is een kleine portretgalerij ingericht met portretten van nieuwslezeres Annechien Steenhuizen gemaakt voor deelname aan het tv-programma 'Project Rembrandt'. De expositie wordt zondag 12 mei om 16.00 uur geopend.

Jenny de Haas maakt al vijftien jaar keramiek. Haar inspiratie haalt ze uit de elementen: water, vuur, lucht en aarde. Alle elementen zijn terug te vinden in het werken met klei. Van de aarde waaruit de klei ontstaat tot het vuur waarin de klei gestookt wordt. Uit het dynamische materiaal haalt ze verschillende vormen waar je vaak mensen en dieren in terug vindt.

Cursist Karin Spil kun je gerust 'verslaafd' noemen aan beeldhouwen. Al negentien jaar beeldhouwt ze bij De Blauwe Schuit. Ze laat zich inspireren door kunstenaars zoals Escher. Haar werkt kenmerkt zich door organische vormen en ook dieren zie je er in terug.

Ingrid de Wit werkt graag met acrylverf, aquarel en pastel en gebruikt deze materialen gerust in hetzelfde werk. Portretten van mensen en vogels vindt ze het mooist om te schilderen. Van haar hand zijn daarom veel werken van mensen en dieren te bewonderen.

Johan Reehorst exposeert met zijn fotografiewerk. Mensen, gekke dingen, structuren en architectuur hebben Johans fotografische voorkeur.

Naast de werken van afzonderlijke cursisten is een kleine portretgalerij ingericht. De portretten zijn gemaakt naar aanleiding van de thuiswedstrijd van het tv-programma 'Project Rembrandt'. Deelnemers hadden de kans om bij De Blauwe Schuit een begin te maken met hun portret tijdens een online live-stream van het programma op 3 maart. Een aantal van hen heeft meegedaan aan de wedstrijd, en hoewel zij niet bij de uiteindelijke winnaars zaten, worden de portretten op deze manier tóch in het zonnetje gezet.

De expositie is te bezichtigen op de Vredehofstraat 7a in Hoorn. Openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur. Meer informatie: www.blauweschuit.nl.

Meer berichten