Wie komt het PISA-team versterken?
Wie komt het PISA-team versterken? ((Foto: aangeleverd))

Pisa zoekt gastvrouwen en -heren

HOORN - Wie wil zich inzetten voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden? Inloophuis Pisa aan de Draafsingel 59 in Hoorn zoekt gastvrouwen en -heren.

Samen met collega's bieden gastvrouwen en -heren een luisterend oor aan mensen die bij Pisa binnenkomen en behoefte hebben aan een gesprek met iemand die hen begrijpt. De vrijwilligers zijn in staat om zo'n gesprek met compassie te voeren en informatie te verstrekken over wat Pisa te bieden heeft. Dat gebeurt veelal vanuit de sfeervolle villa, maar het kan ook voorkomen dat de vrijwilliger gevraagd wordt om mee te werken aan themabijeenkomsten, voorlichtingsbijeenkomsten, workshops, open dagen, verwendagen of informatiemarkten.

Eigenschappen

Betrokkenheid, goede sociale en communicatieve vaardigheden, gevoel voor humor, teamspirit en gastvrijheid zijn eigenschappen die de gastvrouwen en -heren in hun basispakket hebben. Bovendien zijn zij bereid om minimaal één dagdeel (liefst twee) per week in wisselende diensten van 4,5 uur aanwezig te zijn. In principe overdag, maar soms ook in de avond en in het weekend. Bovendien zijn de vrijwilligers bereid om ook ingezet te worden op andere locaties zoals Enkhuizen en het Dijklander Ziekenhuis.

Voordat de gastvrouwen en -heren van start gaan, volgen zij een driedaagse IPSO Basistraining en ook daarna krijgen zij ruim voldoende ondersteuning in de vorm van intern overleg en reguliere (bij)scholing.

Enthousiast geworden om eventueel deel uit te maken van het enthousiaste en betrokken team? Stuur dan een motivatie en curriculum vitae naar Wiek Luza: wiekluza@inloophuispisa.nl .

Meer berichten