Het plantenleven in de stad staat centraal tijdens de natuurwandeling door Hoorn.
Het plantenleven in de stad staat centraal tijdens de natuurwandeling door Hoorn. ((Foto: aangeleverd))

Natuur in de stad

BLOKKER - MAK Blokweer, de KNNV en IVN organiseren in 2019 een reeks natuurwandelingen door heel Hoorn. Dinsdag 2 juli leiden twee natuurgidsen van IVN wandelaars 's avonds door de binnenstad van Hoorn. Speciale aandacht gaat uit naar het aangeplante én natuurlijke plantenleven in de stad.

In de stad is meer natuur dan je misschien denkt. De (aangeplante) bomen en perken kennen mensen wel. Maar wie is het je wel eens opgevallen hoe veel groen er op de meest onverwachte plekken spontaan opkomt? Beide soorten groen hebben hun eigen schoonheid en waarde die de deelnemers tijdens een zomerse avondwandeling door de binnenstad van Hoorn bekijken. Hoe zie je precies het verschil tussen aangeplant en natuurlijk ontstaan groen? Welk nut hebben de verschillende planten in deze omgeving, en zijn er ook planten die juist ongewenst of schadelijk zijn?

De wandeling wordt begeleid door Josien Stringer en Renée van Genderen, beiden natuurgidsen IVN. Verzamelen om 19.00 uur voor de hoofdingang van treinstation Hoorn. De wandeling duurt tot circa 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Meer berichten