De initiatiefnemers van Regenboog 50+: Pieter en Ruben (Roze Senioren Westfriesland), Rita (Vita+) en Frans (lhbtiwestfriesland).
De initiatiefnemers van Regenboog 50+: Pieter en Ruben (Roze Senioren Westfriesland), Rita (Vita+) en Frans (lhbtiwestfriesland). ((Foto: aangeleverd))

Sociaal netwerk voor LHBTI-ouderen gestart

HOORN - Onder de naam 'Regenboog 50+' start zondag 7 juli een netwerkgroep voor LHBTI-ouderen in West-Friesland. De officiële start vindt plaats om 15.00 uur in café Charlies, Dubbele Buurt 4 in Hoorn.

Joop Schermer, ambassadeur Roze 50+ Noord-Holland, doet het openingswoordje. De initiatiefnemers Pieter en Ruben (Roze Senioren Westfriesland), Rita (Vita+) en Frans (lhbtiwestfriesland) stellen zich voor. Het duo 'Voor nou en nag es' zorgt met zang en gitaar voor een bijpassende vrolijke muzikale omlijsting. Belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

De twee roze ouderenorganisaties in de regio - Vita+ en Roze Senioren WF - hebben besloten om in de regio West-Friesland de samenwerking te versterken en een breder sociaal netwerk van LHBTI-ouderen te ontwikkelen. Ongewild kan een Roze/Regenboog-oudere er alleen voor komen te staan. Familie is soms afwezig. Zelfredzaamheid en gezelligheid staan voorop, maar informatie-uitwisseling, een helpende hand of een goed gesprek zijn soms ook belangrijk. De ouderengroep wil het contact in een Whatsapp-groep vormgeven onder de naam Regenboog 50+. De kleuren van de regenboog staan voor diversiteit. Via de website www.vooreenmooiestad.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden. Mailen kan ook: regenboog50plus@ziggo.nl. De activiteiten in West-Friesland en daarbuiten staan ook vermeld op de website www.lhbtiwestfriesland.nl .

Meer berichten