De Zoete Inval speelt volkse Barokmuziek

  Ingezonden

SCHELLINKHOUT - Zondagmiddag 10 maart speelt De Zoete Inval in de Martinuskerk met een grote diversiteit aan instrumenten en een afwisselend repertoire.

De Zoete Inval speelt Oud-Hollandse muziek uit de periode 1600 -1750 op eigentijdse wijze. Deze instrumentale muziek werd gespeeld in kroegen, schouwburgen en muziekherbergen. De melodieën, die uit originele oude muziekboeken komen, worden door de leden zelf voorzien van akkoorden, tweede stem en baspartij. De Zoete Inval weet telkens met verrassende arrangementen te komen.

De Zoete Inval speelt op bijzondere muziekinstrumenten zoals draailier, hakkebord, bouzouki, cister, strijk-psalter, rinkelbom, nyckelharpa, gecombineerd met gitaar, fluit, mandoline, viool, contrabas en kleine percussie. Ze speelden al op het Festival Oude Muziek Hoorn nu! en Varend Erfgoed De Halve Maen, in het VPRO-programma OVT, het Westfries Museum (2015), Het Rembrandthuis, tijdens de museumnacht en op de Bataviawerf.
HANDSCHRIFT ENKHUIZEN
Een groot deel van het repertoire bestaat uit melodieën van het Handschrift Enkhuizen, waarvan recent een CD-Mediaboek werd uitgegeven. Dit handschrift werd in 2010 ontdekt door Cor van Sliedregt in het Westfries Archief en bleek de muzieknotaties te bevatten van de Enkhuizer burgemeester Andries van Vossen uit circa 1660.

Locatie: Martinuskerk, Dorpsweg 116. Kerk open: 14.30 uur, aanvang concert: 15.00 uur, toegang € 10,00. Informatie-telefoon: 0224-298101.

v.l.n.r.: Cor van Sliedregt, Martie Jonker, Danielle Janssen, Irene van der Laan

Meer berichten