Stoomtram trekken met Rotaryclub De Eenhoorn

  Nieuws
Teams strijden om de titel door met maximaal tien personen per team de wereldberoemde stoomtram Bello voort te trekken. (Foto: aangeleverd)
Teams strijden om de titel door met maximaal tien personen per team de wereldberoemde stoomtram Bello voort te trekken. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Rotaryclub De Eenhoorn uit Hoorn organiseert in samenwerking met Museumstoomtram Hoorn-Medemblik het unieke event Stoomtram Trekken. Tien teams strijden om de titel door met maximaal tien personen per team de wereldberoemde stoomtram Bello voort te trekken over een lengte van honderd meter. Hiermee wordt mogelijk zelfs een record neergezet. Inschrijven per team kost 250 euro.
Voorafgaand aan de wedstrijd maakt de stoomtram een exclusieve treinrit Hoorn-Wognum-Hoorn inclusief een hapje en een drankje. Tijdens deze rit geeft stoomtramdirecteur René van den Broeke een persoonlijke rondleiding. Kaartjes voor deze bijzondere VIP-tour zijn verkrijgbaar voor vijftig euro per persoon.
De opbrengst van dit unieke event gaat naar Stichting Tweestrijd. Een project voor en door jongeren die zich inzetten om problemen bespreekbaar te maken. Omdat de drempel tussen jongeren onderling laag ligt om met elkaar in gesprek te gaan, is het hun kracht om op een natuurlijke manier zeer kwetsbare en gevoelige onderwerpen in een zo vroeg mogelijk stadium te signaleren en waar nodig aan te pakken. Zodoende hoopt Tweestrijd depressies en het aantal suïcides onder de jeugd terug te dringen. Dit doet de stichting door het geven van gastcolleges op middelbare scholen.
Inschrijven of sponsor worden? Bel dan Mark Vijn op 06-41614751 of mail naar rotaryeenhoorn@gmail.com. De exclusieve VIP-retourrit start zondag 24 juni om 12.30 uur in Hoorn. Aansluitend om 15.15 uur is de trekwedstrijd in Hoorn.

Meer berichten