De Volgspot goes country

  Nieuws
De deelnemers van De Volgspot #10 met uiterst links coach Klaas Visser en coach Ciska Ruitenberg op gitaar. (Foto: aangeleverd)
De deelnemers van De Volgspot #10 met uiterst links coach Klaas Visser en coach Ciska Ruitenberg op gitaar. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - De Volgspot, hét evenement voor hobbyzangers in Hoorn en omstreken, maakt zondag 23 september een flitsende start van het seizoen. Twaalf deelnemers staan die middag vanaf 16.00 uur op het podium van café JP Coen aan de Veemarkt in Hoorn om een onvervalste countrysong nummer te vertolken met de band Glock ’45 en backing vocals van Stuff like That. Zondag 4 november is er nóg een Volgspot Countryshow.
Na drie succesvolle seizoenen liet organisator Irma van der Lubbe dit voorjaar weten na Volgspot #10 te gaan stoppen. Dit om weer ruimte te krijgen voor andere dingen die zij graag doet, zoals zelf zingen. "Twee mensen gaan het evenement misschien voortzetten, maar dat is nog niet helemaal zeker", meldt zij. "Omdat nummer 10 dus weleens de laatste Volgspot zou kunnen zijn, meldden zich dit keer vijfentwintig kandidaten die deze kans niet voorbij wilden laten gaan: twee keer zoveel als er kunnen meedoen per editie. We hebben toen besloten om een Volgspot #10A en 10B in het leven te roepen. Zo hoefden we niemand teleur te stellen."
Het resultaat van Volgspot #10A is zondag 23 september te zien in café JP Coen. "De deelnemers hebben bij Muziekschool Boedijn een zangworkshop van Ciska Ruitenberg gehad, waarin ze alle zangtechnische aspecten van ‘hun’ nummer konden doornemen. Regisseur Klaas Visser werkte met de groep aan podiumpresentatie en tekstbeleving. Hij liet de kandidaten nadenken over het verhaal van de song en hoe ze dat het best over het voetlicht kunnen brengen."
De Volgspot is een activiteit van Stichting De Cultuurkapel en wordt mogelijk gemaakt door de Café JP Coen en Muziekschool Boedijn.

Meer berichten