Schrijven voor mensenrechten

  Nieuws
Brievenschrijvers zijn van harte welkom op drie locaties in Hoorn. (Foto: aangeleverd)
Brievenschrijvers zijn van harte welkom op drie locaties in Hoorn. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Elk jaar rond 10 december - de dag van de Rechten van de Mens - organiseert Amnesty International een schrijfactie, dit jaar onder de noemer Wright for Rights. Over de hele wereld worden dan miljoenen brieven geschreven voor mensen die onterecht gevangen zitten. Zij worden gemarteld omdat ze het niet eens zijn met het regime, ze worden bedreigd of zelfs vermoord. In het laatste geval wil de familie vaak onderzoek naar de daders. Ook de Amnesty-werkgroep in Hoorn doet dit jaar mee aan de schrijfactie op zaterdag 8 december.
De schrijfactie heeft jaarlijks veel resultaat: veel mensen zijn vrijgelaten, krijgen een betere behandeling en voelen zich gesterkt. Amnesty zoekt de cases uit van degenen voor wie in heel Nederland wordt geschreven. Brieven worden gestuurd aan de autoriteiten van het betreffende land. Ook kunnen kaarten worden gestuurd aan degenen voor wie geschreven wordt. Dit jaar kan geschreven voor tien vrouwen.
In Hoorn organiseert de Amnesty-werkgroep een schrijfactie op zaterdag 8 december. Brieven schrijven kan op drie locaties: de Centrale bibliotheek aan de Wisselstraat 8 van 11.00 tot 16.30 uur, de Oosterkerk aan het Grote Oost (tijdens de kerstmarkt van Soli Deo Gloria, van 10.30 tot 15.00 uur) en in het Huis Verloren aan de Kerkstraat 10b van 13.00 tot 17.00 uur. In het Huis Verloren kan geschreven worden tijdens muziekoptredens van diverse muzikanten. In alle locaties zijn medewerkers van de werkgroep aanwezig. Ook zijn er informatiemateriaal, briefpapier, pennen en kaarten. Op enkele scholen in Hoorn gaan leerlingen ook brieven en groetenkaarten schrijven, in de weken rondom 10 december. Dit gebeurt tijdens schooltijd op het Werenfridus en het Copernicus.
Meer informatie: Frieda de Haas, 0229-266636 of 06-11463611 / haasfrieda@telfort.nl. Ank Pollmann, 06-12056478/ pollmack@kpnmail.nl.

Meer berichten