Cursisten De Blauwe Schuit exposeren

  Nieuws
Werk van Nienke van Hagen. (Foto: aangeleverd)
Werk van Nienke van Hagen. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOORN - Bij kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit in Hoorn is van 13 januari tot en met 26 april een nieuwe expositie te zien. Schilderijen en keramiek van cursisten uit verschillende groepen zijn te bewonderen. De expositie wordt zondag 13 januari om 16.00 uur, tijdens de nieuwjaarsreceptie, geopend. Iedereen is van harte welkom.
Voor het eerst exposeren de cursisten van de woensdagochtend keramiekgroep hun werkstukken. De keramische technieken die zijn toegepast op de werkstukken zijn zeer divers, onder andere aardewerk, steengoed en porselein. De werkstukken zijn gemaakt op de draaischijf, in drukmallen, handgevormd of opgebouwd uit plakken en allemaal voorzien van prachtige glazuren. Sinds dit jaar heeft De Blauwe Schuit weer aquarelleren in het cursusaanbod opgenomen. Een groep cursisten is onder begeleiding van docent Pieter Schmits gestart met spelenderwijs vertrouwd raken met de techniek. Een aantal van de werkstukken die is ontstaan laten zij zien in deze expositie. De cursisten gemengde technieken van docent Titi Smit hebben gewerkt aan een prachtige serie met het thema: Klederdracht. Deze opdracht leende zich goed voor gemengde technieken met stofjes, papier en acryl. Zij hebben zich laten inspireren door klederdrachten vanuit de hele wereld. De vrijdagochtendgroep schilderen met acrylverf van docent Hilde Schaap laat een serie werkstukken zien geïnspireerd op de techniek en werken van de Belgische kunstschilder James Sidney Ensor. De schilderijen van de cursisten bevatten maskers en expressieve gezichten en zijn opgebouwd vanuit een donkere achtergrond met meerdere transparante lagen over elkaar.
De expositie is te bezichtigen op de Vredehofstraat 7a in Hoorn. Openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. Meer informatie: www.blauweschuit.nl.

Meer berichten