(Foto: Aangeleverd)

Aanvragen mantelzorgcompliment

LANDSMEER - De Gemeente Landsmeer waardeert de inzet van de lokale mantelzorgers. Daarom ligt er voor hen een bedankje klaar; het mantelzorgcompliment. Vanaf 1 november kan dit worden aangevraagd bij de SMD.

Het mantelzorgcompliment wordt verstrekt in de vorm van een cadeaubon van de SMD (Stichting Maatschappelijke Dienstverlening). Al bekend bij de SMD als mantelzorger? Dan wordt het bedankje automatisch verstrekt. In het andere geval kan het worden aangevraagd.

De voorwaarden:

- U bent mantelzorger: u zorgt voor een naaste op basis van een persoonlijke band en niet als vrijwilliger of als betaald werk
- U verleent deze zorg intensief en langdurig.
- De mantelzorgontvanger woont in de gemeente Landsmeer.

Per mantelzorger kan 1 compliment aangevraagd worden. Dat kan tot 1 januari 2020.

Hoe en waar aanvragen?
Op de website van de SMD (www.desmdzw.nl) kan het digitale formulier worden ingevuld. Mocht het digitaal invullen niet mogelijk zijn, dan is er een papieren versie beschikbaar, op te vragen via telefoon 075-206 00 11. Het formulier wordt dan per post toegestuurd. Ophalen is ook mogelijk op maandagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur bij het Middelpunt Landsmeer (Marktplein 10).

Wat gebeurt er met de aanvraag?
De mantelzorgconsulent belt de aanvrager om na te vragen of de aanvraag terecht is gedaan. De gemeente Landsmeer controleert of de mantelzorgontvanger daadwerkelijk in Landsmeer woont. Het mantelzorgcompliment wordt in januari 2020 toegestuurd.

Vragen?
Bel of mail mantelzorgconsulent Wendy Sas van de SMD, tel. 075-206 00 11 of mail: w.sas@smdzw.nl.

Meer berichten