Amicitia eert Rembrandt.
Amicitia eert Rembrandt. ((Foto: Johan Vet))

Amicitia geeft Rembrandtconcert in Zaantheater

LANDSMEER - Amicitia geeft op zondagmiddag 17 november er ere van het Rembrandtjaar een Rembrandtconcert in het Zaantheater.

Vorige maand, om precies te zijn 4 oktober, was de 350ste sterfdag van deze beroemde Hollandse Meester. Daarom staat dit jaar in Nederland in het teken van Rembrandt en de Gouden Eeuw.

Aanstaande zondag brengt Amicitia een ode aan deze grote schilder in de vorm van een theaterconcert. Het publiek wordt meegenomen in het verhaal van zijn leven: zijn kunst, zijn vrouwen, zijn rijkdom en geldproblemen.

Landsmeerse basisschoolkinderen

Drie jonge, getalenteerde musicalartiesten kruipen in de huid van Rembrandt en zijn vrouwen. Myrte Luijten, Leanne Lena en Yoshua van den Broek schitterden al op grote podia in musicals als Was getekend, Annie M.G. Schmidt, Jungle Book en Casino Royale. Een groot Rembrandtkoor en een koor van Landsmeerse basisschoolkinderen maken het muzikale spektakel deze middag compleet. Rembrandt zal klinken in een heel gevarieerd programma, waarin muziek uit 1600/1700 bewerkt is tot een versie voor het harmonieorkest, maar waarin ook heel eigentijdse liedjes klinken van bijvoorbeeld van Abba, Nick & Simon en Guus Meeuwis.

'Thema Rembrandt snel bedacht'

Dirigent Pierre Volders is enthousiast over het concert: "Het thema Rembrandt was heel snel bedacht. Al brainstormend kwamen we op het idee om het levensverhaal van Rembrandt in muziek uit te beelden. Hiermee kun je veel verschillende links leggen met hedendaagse componisten en liedjes. Ook heb ik de hulp ingeroepen van de orkestleden en hen gevraagd om echt out of the box te denken. Het mocht dus van alles zijn; ook al is de link met Rembrandt nog zover weg, dat maakte niet uit. Daar zijn veel ideeën uitgekomen of ze hebben mij geholpen om weer andere liedjes te bedenken. Soms is de titel een beetje aangepast om het verhaal passend te krijgen. Dichterlijke vrijheid, noemen we dat J. Alles bij elkaar is het een ontzettend afwisselend en leuk geheel geworden."

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten à € 20,00 (incl. 1 consumptie + garderobe) zijn verkrijgbaar via www.zaantheater.nl/tickets of rechtstreeks aan de kassa van het Zaantheater, (075) 655 53 33. Wie dat wil, kan met een bus van Landsmeer naar het theater en terug. Bel of mail voor buskaartjes à € 8,50 Wanda Hartog, tel. 06-53 43 07 54, kaarten@amicitialandsmeer.

 

Meer berichten