Iris Verbeek uit Landsmeer gewestelijk kampioen marathon

Iris Verbeek werd kampioen in haar categorie.
Iris Verbeek werd kampioen in haar categorie. ((Foto: aangeleverd))

LANDSMEER - Iris Verbeek van ijsclub Hard Gaat-Ie is afgelopen zondag op de Utrechtse ijsbaan Vechtse Banen gewestelijk kampioen marathon geworden in de categorie Dames Pupillen A.

Hard Gaat Ie vaardigde een klein gezelschap af. Bij de Jongens Pupillen B werd Niels Brandt derde. De zeven deelnemers waren erg aan elkaar gewaagd. Pogingen van Friso van Vliet om te ontsnappen lukten niet. Daan Koot (ook van Jaap Eden) viel halverwege uit. Niels ging voluit met nog anderhalve ronde te gaan, maar kon niet voorblijven. Wel verdiende hij een podiumplaats. Friso (van Jaap Eden) won de wedstrijd

Iris meters voorsprong

In de categorie Dames Pupillen A bond Iris Verbeek de strijd aan met acht dames. In het begin ging het gelijk snel en werden posities gekozen. Bij de versnellingen leek Iris het moeilijk te hebben, maar met nog anderhalve ronde te gaan versnelde ze. Daarmee nam ze enkele meters voorsprong en die kon tot de finish behouden. Daarmee werd ze gewestelijk kampioen. Luna Nieuwland (van Jaap Eden) werd tweede.

Lisa Bandt moet remmen

Lisa Bandt deed mee in de categorie Junioren Dames C. Vanuit de start werd er gelijk doorgereden, steeds met tempowisselingen. Halverwege de wedstrijd moest Lisa remmen omdat iemand voor haar bijna viel, en dit was funest voor de aansluiting bij het peloton. Samen met twee andere dames reed ze door totdat het peloton de eindsprint inzette. Rosalie van Vliet won de wedstrijd.

Tom Meijer uit balans

Ook bij de Junioren jongens C, waaraan Tom Meijer deelnam, werd er gelijk geknald. Na een paar rondjes raakte Tom in de bocht uit balans en ging hard de kussens in. Hij dacht zelf dat er iets met zijn schaats niet in orde was.
 

Meer berichten