Dennis Straat reikt alsnog koninklijke onderscheidingen uit

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Ze moesten er vanwege de coronacrisis twee maanden op wachten, maar vanochtend zijn Antje Rietberg-Noot, Corrie Stellema-van Leeuwen en Henk Mulder alsnog koninklijk onderscheiden. Alledrie zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Dennis Straat overhandigde hen in het gemeentehuis de bijbehorende versierselen.

Op 24 april stond de burgemeester onverwacht bij de drie voor de deur om te vertellen dat aan hen een koninklijke onderscheiding was toegekend. "Vanwege de toen geldende coronamaatregelen was het helaas niet mogelijk om de bijbehorende versierselen uit te reiken," memoreerde hij tijdens zijn toespraak. "Ik geloof wel dat die alternatieve uitreiking voor u allen even verrassend en leuk was. Ik vond het ondanks alles in ieder geval heel bijzonder."

Twee maanden later is het er dan toch van gekomen. Maar er gelden nog steeds regels en daarom liet de burgemeester het officieel opspelden van de versierselen aan de partners over.

Dennis Straat dankte de drie voor hun jarenlange inzet voor de Landsmeerse gemeenschap. "Want u, mevrouw Stellema, mevrouw Rietberg en meneer Mulder, heeft zich de afgelopen decennia ingezet voor een betere samenleving."